Vi vill ha fler rutter till Europa

Robert Karlsson, kommunikationschef, Stockholm Skavsta Flygplats svarar en insändare om flygplatsens framtid.

Robert Karlsson, kommunikationschef, Stockholm Skavsta Flygplats svarar en insändare om flygplatsens framtid.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2022-01-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren med rubriken ”Begravningsstämning på Skavsta”, publicerad den 19 januari. Först och främst, tack för ditt engagemang i Skavsta flygplats.

Med pandemin har många destinationer stängts på alla flygplatser i Europa. Nu är det dags att planera och återställa dessa anslutningar igen. Vi på Skavsta flygplats är fullt fokuserade för detta och vi har många pågående samtal med flygbolag. Vi har också ett nära samarbete med Nyköpings kommun och Region Sörmland, eftersom det är en win-win-dynamik att bygga upp rörligheten lokalt, regionalt och internationellt.

Stockholm Skavsta är en attraktiv flygplats med goda förutsättningar för infrastruktur, utveckling och affärsmöjligheter på och runt Skavsta. Det är nummer två i flygplatssystemet för Stockholmsområdet och den tredje största flygplatsen 2021 i Sverige för internationell trafik.

Precis som du vill vi också ha fler rutter till Europa i Skavsta – och vi arbetar ständigt för det. Vi hoppas att du snart kan njuta av att flyga på Skavsta igen.