Vilket Nyköping vill den styrande majoriteten ha

"Ett levande torg och levande mötesplatser runt om i kommunen är en del av det som gör en kommun som vår så attraktiv" skriver insändarskribenterna Urban Granström (S) och Ahmad Eid (M). Arkivbild

"Ett levande torg och levande mötesplatser runt om i kommunen är en del av det som gör en kommun som vår så attraktiv" skriver insändarskribenterna Urban Granström (S) och Ahmad Eid (M). Arkivbild

Foto: Roger Sundberg

Insändare2024-09-12 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyköping växer och vår målsättning är att hela kommunen, både staden och landsbygd, ska växa på ett hållbart sätt. För styret i Nyköping betyder det inte minst fler arbetstillfällen och fler i arbete – något som ger ökade skatteintäkter och bidrar till välfärden. Ett starkt och växande näringsliv är också centralt för en hållbar utveckling. Vi arbetar aktivt för att skapa ett ännu bättre företagsklimat där både befintliga företag kan växa och nya kan etableras. Genom att främja entreprenörskap och innovation vill vi se till att Nyköping blir en attraktiv plats för nyföretagande, vilket ytterligare stärker vår lokala ekonomi och bidrar till fler arbetstillfällen.

Visionen om ett hållbart växande Nyköping kräver också att vi tar hänsyn till våra gemensamma livsmiljöer, bland annat genom att planera för grönska och gröna ytor. Vi har exempelvis beslutat om att gå vidare med att återställa Nyköpingsåns flöden för att bland annat stärka den biologiska mångfalden men också bibehålla en hållbar energiproduktion. Hållbarhet betyder välplanerade bostäder utifrån olika behov. Ett hållbart Nyköping kräver också bra möjligheter att utöva och ta del av idrott och kultur.

Nyköping är en fantastisk småstad. Vi vill ha ännu mer liv, ännu fler aktiviteter, ännu fler skäl att bo och verka i Nyköping. Ett levande torg och levande mötesplatser runt om i kommunen är en del av det som gör en kommun som vår så attraktiv. Titta till exempel på alla aktiviteter i Nävekvarn eller Vrena, eller det fantastiska folklivet under Park till park.

Nyköpings översiktsplan till 2040 börjar där. Hur vi kan växa hållbart och hur det kan bidra till en bättre livskvalitet och en bättre välfärd.