Vill ha fortsatt fritt skolval

Michael Swedberg (M), humanistiska nämndens ordförande i Trosa, har skrivit en insändare om det fria skolvalet.

Michael Swedberg (M), humanistiska nämndens ordförande i Trosa, har skrivit en insändare om det fria skolvalet.

Foto: Sandra Nordin

Insändare2022-07-16 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alliansen i Trosa kommun försvarar det fria skolvalet i gymnasieskolan.

Vänsterregeringen vill ta kontroll över skolan. Det skulle drabba våra gymnasieelever. Socialdemokraterna tycker att politiker, främst socialdemokrater, är bäst lämpade att bestämma i vilken skola föräldrarna skall ha sina barn. Vi i Alliansen (M, C, L och KD) anser att föräldrarna känner sina barn bäst och att de tillsammans skall kunna välja en skola där barnens intressen och förmågor bäst kommer till sin rätt. Man skall kunna välja en skola som ger bra stöd och där lärandet sker i en lugn och trygg miljö.

Trosa kommun har bra och välfungerande skolor. Våra grundskoleelever söker sig vidare mot Nyköping och Stockholm och väljer i ungefär lika delar enskilda som kommunala gymnasier. Vi vill därför att våra elevers valmöjligheter till vidare utbildning inte begränsas av vänsterns angrepp på det fria skolvalet.

Trosa kommun stärker fortsatt kvaliteten i skolan och bidrar till att fler elever skaffar sig möjligheter till en bra gymnasieutbildning. På så vis bidrar Trosa kommun till en ökad utbildningsnivå i Södermanland och i Sverige.
Ta vara på din kommun! Du skall kunna lita på att den fungerar väl. Det bästa sättet att göra det är att rösta på Moderaterna i valet den 11 september.