Därför är vi Rebellmammor: "Se våra barn i ögonen"

"Vi vill kunna se våra barn i ögonen och säga att vi gör allt vi kan för att bekämpa klimatkrisen" skriver Rebellmammorna. Bilden är från en demonstration i somras.

"Vi vill kunna se våra barn i ögonen och säga att vi gör allt vi kan för att bekämpa klimatkrisen" skriver Rebellmammorna. Bilden är från en demonstration i somras.

Foto: Isak Lundholm Larsson

Insändare2024-03-08 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vår regering menar att de inte kan genomföra en kraftfull klimatpolitik eftersom det inte finns folkligt stöd. Flera undersökningar senaste tiden visar att det inte stämmer. Om regeringen inte har förstått det så behöver var och en fråga sig: - Har jag gjort det tydligt för min regering att jag vill se en kraftfull klimatpolitik i linje med vetenskapen?
För oss är Rebellmammorna ett sätt att visa vad vi tycker.

Rebellmammorna är mammor, mormödrar, fastrar, mostrar och allierade. Tillsammans visar vi att det finns en vuxenvärld som inte kommer ge upp kampen för ett hållbart samhälle, idag och för kommande generationer. Vi vill kunna se våra barn i ögonen och säga att vi gör allt vi kan för att bekämpa klimatkrisen.

Rebellmammorna genomför lugna och känslosamma manifestationer där vi tar plats i det offentliga rummet, ofta genom att sitta ner tillsammans och bilda en cirkel, sjunga och hålla tal. Kvinnor har många gånger i historien varit de som gått före och visat på brister och lösningar i samhällsutvecklingen. Det är en kraft i att vi är många som säger ifrån och vet att ju fler vi blir desto snabbare kommer utvecklingen att vända.

Lördag den 9 mars kommer rebellmammor i hela världen och på ett 30-tal platser i Sverige att demonstrera. I Sörmland kommer det att finnas möjlighet att demonstrera på följande platser: Gnesta: Samling 10.30 på Stora torget. Nyköping: Samling 13.00 Nicolaiskolans skolgård.

Kom med du också! Du hittar oss via våra lokala Facebookgrupper.