Vindsnurror syns och hörs!

Vindsnurrornas pulserande brummande och väsande är plåga för allt liv ovan, på och under vatten- och markytor.
Skriver Lars Blomqvist.

Vindsnurrornas pulserande brummande och väsande är plåga för allt liv ovan, på och under vatten- och markytor. Skriver Lars Blomqvist.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2020-09-12 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

KRS, SN 8/9, läser illa. Vindsnurror är lika illa som kol och olja för råvaror, för destruktion och återvinning. KRS påstående är nonsens. 
Höga vindsnurror måste förses med starka röda topplampor. Har Bo Höglander (BH) SN 4/9 blicken två meter ovan vattenytan syns 150 meter höga vindsnurror på ett avstånd av fem landmil eller 28 distansminuter, dygnet runt, året runt.

Därtill att vindsnurrornas pulserande brummande och väsande är plåga för allt liv ovan, på och under vatten- och markytor. Fanskapen kommer att synas milsvida omkring och höras.

Snurror är dessvärre realitet av fruktansvärda, nära nog oåterställbara miljöskador på mark, i vatten. Fundament för snurra kräver minst 500 ton betong, genererande 350 ton CO2, väg för tung trafik genom natur, schakt, grus och bergkross, stål, plast är en liten början av miljöförstörelse som fortsätter när snurran skrotas. 
Efterlyser LCA (livscykelanalys) som verifikation men om detta absolut tigande. BH säger tusen snurror. Det vill ingen ha i Sverige!