Oppositionen slår in öppna dörrar

Övrigt2017-09-20 23:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik Effektiv upphandling och koll på vad vi köper är ­viktigt för kommunens ekonomi. Där har oppositionens gruppledare helt rätt. Därför har vi också i kommunstyrelsen, vilket de tyvärr verkar ha glömt bort, beslutat om ett ­inköpsprojekt. Beslutet fattades på kommunstyrelsen den 3 april i år.

Detta projekt genomförs just nu i tre steg. Först rekryteras totalt fyra inköpssamordnare. Tre ute i verksamheterna och en centralt. Deras roll blir att arbeta med uppföljning av inköp. När dessa tjänster är på plats kommer ett stödsystem för inköpsanalys införas för att vi tydligt ska kunna se vad som handlas och på vilket sätt inköp görs. Det sista steget är införande av ett e-handelsverktyg för att underlätta för alla som gör inköp att också göra rätt.

Det finns självklart effektiviseringar att göra gällande inköp. Moderaterna överskattar dessa grovt i sitt budgetförslag. Många inköp är bundna i avtal, andra åtgärder har redan vidtagits, till exempel rutiner för IT-inköp och hantering av utskrifter i kommunen.

Hela projektet ska vara klart till sommaren 2018. Med e-handelsverktyg och allt. Återigen brakar oppositionen in genom öppna dörrar. Det kan synas lite märkligt att man inte uppmärksammat det beslut man själv varit med och fattat.

Urban Granström (S) kommunstyrelsens ordförande Malin Hagerström (Mp) kommunalråd Nicklas Franzén (V) kommunalråd