Asfaltering i Oxelösund och Nyköping

"Fler delar av Nyköpings cykelvägsnät behöver ses över för åtgärd" skriver insändarskribenten. Arkivbild

"Fler delar av Nyköpings cykelvägsnät behöver ses över för åtgärd" skriver insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Magnus Grimstedt

Oxelösund2024-05-28 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det behöver asfalteras om på flera cykelvägar i Nyköping och Oxelösund. Gumsbacken i Nyköping och dess cykelvägar är i bedrövligt skick, ett tydligt bevis på att externa konsumtionsområden är avsedda för biltransport.

Cykelvägen från Oxelösund mot Nyköping är också i stort behov av omasfaltering. Undertecknad undviker delen från Baraområdet till Stjärnholm då det påminner om att åka på en tvättbräda. Även från Stjärnholm mot kommungränsen till Nyköping behöver det åtgärdas. Också ett antal vidare i Nyköpings kommun är det också i behov av omasfaltering.

Fler delar av Nyköpings cykelvägsnät behöver ses över för åtgärd. En annan väg som både bilar och cyklar åker på är vägen från Örstig mot Strandstuviken som inte är asfalterad alls. Vid förfrågan till Nyköpings kommun varför så skyller man på både det ena och det andra. Vilket jag tycker är klent med tanke på det campingområde och badplats Nyköping kan visa upp i första hand.

Ansvariga för vägunderhåll gällande då cykelvägar i nämnda kommuner kan rekommenderas ta sig cykelturer ibland så de märker vad som behöver åtgärdas.