Självklart satsar ingen krögare miljoner på Läget

Så här såg restaurang Läget i Oxelösund ut innan rivningen. Någon ny restaurang är inte i sikte.

Så här såg restaurang Läget i Oxelösund ut innan rivningen. Någon ny restaurang är inte i sikte.

Foto: Peter Alexis

Oxelösund2023-08-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läget i Oxelösund är ett C-läge. Ingen vettig krögare satsar sina miljoner – där endast en ekonomiskt ansvarslös kommun kan göra det.

Minst 1 miljon kronor i hyressubvention om året. Klart att det finns krögare, som ställer upp då! Om en krögare investerar i restaurangbygget och får 1 miljon i årligt bidrag, så finns det säkert krögare, som ställer upp och investerar de miljoner som behövs. 

Oxelösund kan inte jämföras med Trosa! Alla måste inse att Läget är inte värt 24 miljoner att göra en investering i. Gäller att acceptera den sanna verkligheten, och inte bara tycka!

Ett nytt tänk behövs! Utveckla en food court och gör en trivsam miljö, med blommor, vindskydd och delvis tak. Kickis barbecue hade varit en höjdare att ha med i konceptet. Restaurangbåten har ju inte varit speciellt välbesökt, när jag varit där. 

Sossarna hade haft en restaurang vid Läget idag, om dom inte förlorat valet. Projektet var fel från början. Inga kalkyler, inga alternativ, hur kan man vara så ansvarslös med skattemedel? Verkligheten handlar om ekonomi och inte orealistiska drömmar!

Framgång är att avstå från olönsamma projekt och satsa på lönsamma. Jag har mångårig erfarenhet av restaurang etableringar runt om i Sverige.