"Ska vi byta bransch?" står det i meddelandet som jag får på Facebook. "Man kanske skulle skola om", föreslår en kollega i lunchrummet.
Bakgrunden är nyheten att anrika Freis bageri i Nyköping ska säljas. Facebookvännens meddelande tar jag mest på skoj, men kollegan med matlådan ser närmast drömmande ut. Ja, jag tror nästan att han känner doften av nybakat bröd.
Och visst skulle det vara spännande att ha ett eget bageri! Sätta deg, möta kunder över disk och glädja människor med surdegsbröd och söta bakverk.
Eller ett eget kafé kanske, funderar jag vidare, det finns ju också till salu i stan. Eller varför inte en byrå som tillhandahåller smarta tekniska lösningar på svåra problem...
Det är likadant varje gång jag läser om en verksamhet som är till salu, eller om någon som kastar sig in i något helt nytt. Tänk om man själv skulle... vad skulle hända om...? Tankarna flyger iväg till en alternativ framtid.
Nu stannar det förstås alltid där. Jag kan ju knappt baka en kanelbulle ens, och jag avskyr att gå upp tidigt på morgonen. Så ett eget bageri är verkligen inte att tänka på, egentligen. Och så älskar jag det jobb jag redan har. Det här jobbet där vi får möta så många människor som faktiskt gör något helt nytt, som vågar kasta sig rakt in i det okända.