Tack, Nyköpings pokémonjägare

KRÖNIKA2016-09-03 05:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När det plingar till i min mobil och det visar sig vara en notis från Facebookgruppen "Pokémon go Nyköping" blir jag lycklig i själen. För mig är varje notis ett bevis på att sociala medier fortfarande är ett underbart verktyg som i första hand är till för människor som vill andra gott.

I "Pokémon go Nyköping" spelar det ingen roll om du är gammal eller ung – hur du ser ut eller vem du tycker om – där visar människor sina bästa sidor.

En onsdag strax efter klockan 11.00 plingar det till – en medlem skriver: "Dragonite vid förskolan i Malmbryggshagen!". Några minuter senare skriver en annan att hen ska luncha på Brandholmen vid 13-tiden och tänker lägga "lures" om någon vill passa på och fånga några monster.

Någon frågar var man kan hitta en "Snorlax" och får svar direkt. Ung hjälper gammal och gammal hjälper ung.

I gruppen delar medlemmarna med sig av sin fångst, tipsar varandra, ställer frågor om spelet och svarar. Själv har jag tappat pokémonlusten, men jag är fortfarande med i gruppen och jag vill inte lämna den.

Jag vill fortsätta se personer använda sociala medier för att vara trevliga och hjälpa varandra – även om det handlar om att fånga små färgglada monster med mobilen. Tack alla pokémonjägare i Nyköping för att ni får mig att tro på mänskligheten.

REPORTER karin.bernhardsson@sn.se 0155-25 68 18

Läs mer om