Nu kommer det som du gillar bäst först!

Kristina Levin, chefredaktör för Södermanlands Nyheter
Kristina Levin, chefredaktör för Södermanlands Nyheter

Nya tider kräver nya papperstidningar. Därför samlar vi åsiktsmaterialet på ett ställe och lyfter fram det som vi vet att ni läsare gillar bäst – det lokala nyhetsmaterialet.

Journalistik 6 mars 2023 04:45
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Från och med idag kommer Södermanlands Nyheters andra sida, den sida du läser nu om du läser den här krönikan i papperstidningen, vara ett utrymme för vår lokala journalistik. 

Det lokala nyhetsmaterialet är grunden i Södermanlands Nyheter. Det är också det som är absolut mest populärt hos er läsare, både i papperstidningen och digitalt på vår sajt eller i appen. Därför flyttar vi det materialet allra längst fram i papperstidningen.

Samtidigt samlar vi vårt åsiktsmaterial; ledare, debattartiklar och insändare längre bak i papperstidningen. Måndag till torsdag blir det en gemensam papperstidningssida, fredagar och lördagar blir det två. 

Insändare och debattartiklar kommer ofta rikligt, kring frågor som engagerar er läsare – som valet och skolavslutningens vara eller inte vara på Vallarna i Nyköping – men ibland sinar inflödet. Genom att flytta ihop insändare och debatt med ledarmaterialet hoppas vi på att kunna höja kvalitén på det som publiceras, samtidigt som vi kan utveckla den digitala strategin kring ledare, insändare och debattartiklar. 

Vi kommer fokusera på det som är lokalt och frågor och ämnen som är viktiga för just Nyköpings-, Trosa-, Gnesta- och Oxelösundsbor.

I en tid när åsikter finns överallt, ofta är högljudda och hårda, står dagstidningarnas ledarsidor för något annat. De är ett ständigt pågående resonerande samtal med läsaren som ibland håller med, ibland inte, men förhoppningsvis kan ledaren överraska, väcka en ny tanke eller en insikt. Och det kommer inte förändras.  

Hos oss kan vem som helst bilda opinion och tycka till. Vi vill att det ska spreta och spraka. Många röster och högt i tak är en förutsättning för vår demokrati och alla våra ledartexter, debattartiklar och insändare är också öppna att läsa för alla på vår sajt och app, fria att sprida för att skapa ännu mer diskussion och åsiktsbyten.  

Vill du göra din åsikt hörd? Gå in på sn.se/asikter och klicka dig vidare till ett formulär, eller mejla på insandare@sn.se eller debatt@sn.se.

Den uppmärksamme papperstidningsläsaren kommer också märka att det blivit ytterligare en fast annonssida på sidan 5. Den inför vi för att tillgodose våra lokala företags behov av annonsutrymme. 

Har du synpunkter på Södermanlands Nyheter? Tips på något vi borde skriva om eller granska? Hör av dig till mig på kristina.levin@sn.se.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa