"Vi har aldrig vetat så mycket om er som vi gör nu"

Tillsammans är vi starkare, och flexiblare. Det är utgångspunkten i den omorganisation som jag nu lanserar på Södermanlands Nyheter.

Kristina Levin, chefredaktör och ansvarig utgivare på Södermanlands Nyheter.

Kristina Levin, chefredaktör och ansvarig utgivare på Södermanlands Nyheter.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2023-09-21 04:43
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det ska sägas att omorganisationen än så länge förhandlas med journalistförbundet och innan det är klart är det inte helt säkert hur det blir. Min tanke om vad vi behöver göra är dock glasklar.

Vi har aldrig vetat så mycket om er, våra läsare, som nu. Med sajten och appen har vi dataunderlag som gör att vi vet exakt vad våra läsare tar del av ur vårt innehåll. Ur den källan av kunskap har vi gjort förändringar under de senaste åren, stora och små, allt för att ge er så mycket som möjligt av det ni vill ha.

Och nu är det dags för en förändring igen. 

För att ge er ännu bättre lokaljournalistiskt innehåll vill jag samla redaktionen i Nyköping. Tillsammans är vi starkare, men också flexiblare. Därför vill jag flytta in de ensamarbetande lokalredaktörerna i Trosa och Gnesta till Nyköpingsredaktionen. Vi kommer fortsätta bevaka de två kommunerna med samma kraft, på samma sätt som vi bevakat Oxelösund i många år.

Vi jobbar väldigt strukturerat och målfokuserat för att ge våra läsare det de vill ha; både händelsenyheter och fördjupande och granskande material ur ett läsarperspektiv. Det kräver hårt arbete och goda kollegor. 

Under de senaste åren har vi utvecklat den digitala sportbevakningen på sn.se. Vi rapporterar direkt med text, bild och rörlig bild från matcher och har robotar som levererar resultat från de matcher vi inte hinner bevaka – och det älskar våra prenumeranter. 

Därför ser jag nu möjligheten att ta in sportredaktionens två medarbetare till allmänredaktionen i samma syfte – för att vi ska jobba flexibelt tillsammans. Vi fortsätter förstås bevaka sport men kommer lägga mer resurser på att bevaka vårt rika kultur- och nöjesliv. 

På det här sättet är jag säker på att vi kommer bli bättre för våra läsare.