Countrytjejen trotsade sin scenskräck i Hollywood

Den blyga backstagetjejen från Trosa tog sig själv i kragen och började tro på sig själv för två år sedan. Då flyttade Sandra Nordh till Los Angeles där hon nu turnerar med sitt band Scarlet Lights.

28 oktober 2017 14:00

– På något vis har jag öppnat den här dörren, och jag vill inte stänga den igen, säger countrysångaren Sandra Nordh.

I april startade tjejen från Trosa ett eget coverband som drog ut på turné redan ett par månader senare.

– Det tog mig ett tag innan jag vågade tro på mig själv. Jag bara kände att det är dags att jag gör mig själv rättvisa och göra det som jag alltid velat göra, säger 34-åringen.

Countrysångaren hade tidigare rört sig bakom strålkastarna. När hon inte tordes gå på audition sökte hon till Tessinskolans humanistiska program, istället för det estetiska, och studerade sedan branschkunskap, entreprenörskap och marknadsföring på Nyköping Campus för att sedan jobba backstage och arrangera konserter.

– Men det var något som saknades, säger hon.

Sandra Nordh började gå hos en sångpedagog i Nyköping för att sedan flytta till Los Angeles och studera på Musicians Institute på Vocal Performance för två sedan. Då hade hon aldrig stått på scen.

– Jag var livrädd första veckan och första dagen. Jag förstod att de skulle kasta upp oss på scen och jag minns att jag pratade med syrran för att jag var så nervös och inte visste om jag skulle klara av det, minns hon.

Sandra Nordh berättar att hon var tårögd och jätte skakig efter första framträdandet. Sedan följde två intensiva och omtumlande år.

– På något vis har jag öppnat den här dörren, och jag vill inte stänga den igen. Jag vill inte leva utan musik som jag gjorde i typ 30 år. Även om jag sjungit hemma.

– Man har brutit sig igenom så många murar, så nu tänker jag inte gå tillbaka. Det har varit en dröm, super långt bak, men det är liksom verklighet nu. Det går att ta sig dit i mitt yrke, lika väl som i någon annans yrke. Även om det är en tuff bransch. Man måste få lov att tro på sig själv, säger countrysångaren som är frontfigur i Scarlet Lights.

Har du något tips till en Trosatjej som sitter och sjunger på sin kammare?

– Go for it. Bara satsa och tordas. Tro på dig själv mer, och var inte rädd för saker. Det var det som jag kände när jag fyllde 30. Nu får det vara nog. I owe it to myself.

Den långa resan dit, har dock gett henne större förståelse om branschen och arrangemangtänket som hon har användning för i dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa