Dags för Konsttriangeln: "Känslan är god"

Nyfiken på att besöka lokala konstnärer i deras hemmiljö? Det är själva grundtanken i Konsttriangeln, som hålls i och omkring Trosa under påsken. Vi fick en pratstund med projektledare Maud Bosson, som hållit trådarna.

17 april 2019 22:15
Hur har arbetet gått inför årets Konsttriangel?

– Det har gått jättebra! Vi har 44 utställare och åtta gästutställare. Sedan har vi samlingsutställningen på Skärborgarnas hus som börjar på fredag. Där arbetas det hårt just nu för att få allt i ordning vid skärmarna.

Om man jämför med tidigare år, är det något som är nytt den här gången?

– Det som är nytt är att vi har försökt lära oss från tidigare år. Vi har försökt modernisera oss lite, bland annat med vår utställningskatalog som ser lite nyare ut, och så har vi försökt synas lite mer i sociala medier.

Har ni märkt av något intresse för årets konstrunda?

– Egentligen ser vi inte intresset förrän vi öppnar portarna. Men på sociala medier har det delats mycket i alla fall, och så är det många som har gillat. Känslan är god.

Vad skulle du säga är det bästa med Konsttriangeln?

– Det är den totala upplevelsen som är trevlig. Vi har samlingsutsällningen där man får en bra överblick. Man kan se vilka stilar som konstnärerna arbetar med och så kan man välja om det är något särskilt man vill fördjupa sig i. En annan sak är att det här är ett utmärkt tillfälle för våra lokala konstnärer att sprida sin konst.

Konsttriangeln

Pågår 19-22 april. Invigs på långfredagen kl 11 i Skärborgarnas hus på Smäckbrogatan 25 i Trosa.

Konsttriangeln arrangeras varje år av en arbetsgrupp, bestående av lokala konstnärer, representanter från Trosabygdens konstförening och Trosa kommun.

Samtliga utställare återfinns i den digitala katalogen på trosa.se/konsttriangeln

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson