Fnissigt danskalas

Niklas har bjudit in till kalas. Nu ska det bakas och fixas och festförberedas. Och alla verkar vara bjudna. Åtminstone alla vi som denna sommarlovsdag tagit plats på Träffens utescen i Nyköping.

18 augusti 2011 10:37

Och då menar jag verkligen uppe på själva scenen. Publiken är oväntat liten och alla får plats nära föreställningen. Antingen har de flesta föräldrar börjat jobba efter sommaren. Eller så är det här med dansen som skrämmer. Få konstformer väcker så mycket känslor som just modern dans.
Men när Claire Parsons danskompani spelar ”Vispar du?” är ingenting svårt eller obegripligt. Tvärtom är varje rörelse och steg omedelbara och lätta att förstå. Trion på scen dukar, vispar, bakar och öppnar paket med hela kroppen och mycket humor.
Barnen verkar först lite ovana vid den ordlösa kommunikationen och en liten knatting försöker enträget få i gång ett samtal med dansarna. Men de är ändå helt med på noterna och är själva med och knådar och kavlar på beställning. På det viset blir ”Vispar du?” en kroppslig upplevelse även för publiken.
Det fnissas en hel del när tallrikshögarna nästan rymmer, degen smiter och födelsedagsbarnet själv försöker krypa ner i sitt paket. 35 intensiva kalasminuter avslutas sedan med en skojig kalasreceptdans där barnen själva får välja ingredienser och rörelser.
Kalas, helt enkelt!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kattis Streberg