Konstutställningen i Skeppsta hytta lockar många Gnestabor

Skeppsta hytta agerar värd för en unik konstutställning, här har rummen fyllts med skulpturer av olika slag och väggarna med färgglad konst.

17 juli 2019 21:36

Någon mil utanför Gnesta, förbi Nyckelsjön finner vi Skeppsta hytta. En plats som ofta associeras med det unika glasbruket, som i dag får sällskap två unika konstnärer. Harry Raudsepp, som brinner för skapandet och har ett långt förlutet med arkitekturen. Men också Bruno Påhlsson, som tog upp penseln redan på 50-talet.

Harry Raudsepp är född 1945 i Stockholm och har så länge han kan minnas alltid haft en stor passion för skapandet, något som drivit han framåt i livet.

– Jag har alltid jättemycket idéer som jag vill förverkliga, så jag brukar ofta ha ett kollegieblock framför mig jag skissar på, berättar Harry Raudsepp med ett varmt leende.

Bakom varje verk finns en idé, förklarar Harry som menar att han inte är någon som bara sätter sig ner med ett tomt staffli och börjar måla som en galning.

– Jag har alltid en skiss och en tanke om hur det ska bli, men under processen kan det alltid bli lite ändringar, det blir aldrig exakt som jag först tänkte, berättar Harry.

Bruno Påhlsson, 90 år har alltid haft ett intresse för konst, hans första erkännande för talangen kom redan i skoltiden. Där bildlektionen skotta en liten väg för framtiden.

– Det ända bra betyg jag hade i skolan var i bild, berättar Bruno Påhlsson och skrattar till.

Hav och skepp är något som pryder många av Brunos alla tavlor, detta eftersom han växte upp i en skepparfamilj.

– Jag tycker om havet och är intresserad av båtar, men tyvärr blev jag ofta sjösjuk, så det blev landkrabba av mig, berättar Bruno.

jesper.johansson@sn.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Johansson