Nyköpingsbo prisas – tack vare klätterträd

11 juni 2019 19:22

Under tisdagen meddelade Svenska Turistföreningen (STF) vilka personer som vunnit i deras nya tävling Årets Svemestermål 2019. Jo, du läste faktiskt rätt. Ordet ”svemester” lanserades av STF förra året och beskrivs som ett begrepp för att semestra hemma i Sverige.

I sin tävling har STF uppmanat sina medlemmar att skicka in bilder på sina favoritplatser i Sverige, tillsammans med en motivering. Tävlingen har delats in flera olika kategorier, till exempel Årets badklippa, Årets utsikt och Årets torg.

En av vinnarna är lokalt förankrad i SN-området. Det är Annika Tovedal, bosatt i Bergshammar strax utanför centrala Nyköping, som prisas i kategorin Årets klätterträd. Hennes bild visar en extremt klättervänlig gran i Ryssbergen, full med utstickande och lättåtkomliga grenar. Granen tycks även attrahera alla åldersklasser, något som framgår med tydlighet både i Annika Tovedals bild och i hennes motivering:

”Ända sedan jag var barn har jag drömt om att klättra högt, högt i en sådan här gran, sa min 80-åriga far. Gör det då, sa jag!”.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson