Renaida får roll i stor musikalföreställning

Nyköpingsbon och Idol-stjärnan Renaida Braun har fått en bärande roll i kommande storproduktionen Äventyret Aladdin. Vid sin sida har hon bland annat Markoolio, som ser fram emot samarbetet med Nyköpingsförmågan.

29 mars 2017 15:00

Under onsdagen offentliggjorde produktionsbolaget Dröse & Norberg att man kommer sätta upp en ny föreställning – Äventyret Aladdin. Det är en Disney-inspirerad historia som beskrivs som en komisk äventyrsmusikal, riktad till hela familjen.

Flera kända namn finns med på rollistan. En av dessa är Nyköpings egna Renaida Braun, som nu följer upp höstens Idol-äventyr med att göra premiär på den stora musikalscenen. Hon kommer spela prinsessan Safa, av allt att döma en stark karaktär med mycket skinn på näsan. Med sig har hon Idol-kollegan Charlie Grönvall, som axlar rollen som Aladdin.

Bland de övriga motspelarna syns flera namn från den svenska artisteliten, däribland Claes Malmberg, Kim Sulocki och Markoolio. Den sistnämnda spelar den baksluge magikern El Zallham – jämförelsevis en av artistens mörkare roller.

– Jag kommer vara ond, men inte så ond att barnen kommer ligga sömnlösa. Det är en ganska extrem roll, men absolut ingen Norén-gestaltning. Han är ganska rolig också. Han tror att han kan trolla men är keff.

Ni har ju en Nyköpingsförmåga med i ensemblen, Renaida. Har du följt henne något under Idol?

– Jag har varit dålig på att titta på Idol, så tyvärr inte. Men jag längtar efter att få höra henne sjunga. Folk säger att hon är fantastisk så det ska bli jättespännande.

Har du som är rutinerad i branschen något tips till Renaida, som nu gör premiär som musikalartist?

– Jag minns när jag själv gjorde min första roll i Karlsson på taket. Jag var väldigt nervös och bad då om att få repa jättemycket, tills jag kände att alla scennummer satt. Så det är väl det, att man ser till att få repa mycket.

Han förklarar vidare att första intrycket av Renaida, och hela ensemblen, varit positivt.

– Jag tycker det är väldigt viktigt att man klickar utanför scen. Och det tycker jag vi gör. Det är ingen som är jobbig. Sedan har jag jobbat mycket med några av de andra tidigare. Kim Sulocki har jag jobbat jättemycket med. Jag tycker också det är viktigt att de som är nya inte känner sig utanför. Vi kommer ta dem under våra vingar.

Till vem riktar sig föreställningen?

– Det är en familjeföreställning, som riktar sig både till barn och vuxna. Robert Dröse, som skrivet manus, är precis som Fredde Granberg (vilken Markoolio arbetat mycket med tidigare, reds. anm.) duktig på att skriva skämt som ibland går över huvudet på barnen, men som uppskattas av vuxna.

Äventyret Aladdin

Premiär: 26 december på Stockholm Waterfront följt av flera föreställningar. Därefter Sverigeturné med stopp i Nyköping, på Rosvalla, 14 januari.

På scen: Marko "Markoolio" Lehtosalo, Kim Sulocki, Charlie Grönvall, Claes Malmberg och Renaida Braun.

Produktion: Dröse & Norberg Production AB

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa