Ungdomar lär sig hantera zombieapokalyps

Hur överlever man egentligen en zombieinvasion i Nyköping? Det ska ungdomar i åldrarna 12 till 16 år lära sig under ett dygn tillsammans med föreningen Ung Kraft. Zombieexperten Nenne Thorinberättar mer.

5 april 2018 14:00

1 Berätta om kursen!

‒Vi startar med att berätta om lite nya forskningsrapporter som kommit till vår kännedom. Det handlar om ett nytt zombievirus som sprids på ett lite lurigt sätt och som ungdomarna ska försöka få stopp på under 24 timmar, säger Nenne Thorin, ansvarig för Fritid & Projekt i Föreningen Ung Kraft i Nyköping.

2 Var kommer ni hålla hus?

‒Vi kommer röra oss i olika områden till fots och deltagarna både får teoretiska kunskaper men också lära sig att skapa trygghet och en plats att sova på tillsammans med oss ledare. Vi avslutar sedan efter 24 timmar i våra lokaler i Slakthuset

3 Är det verkligen rimligt att tro att det blir en zombieapokalyps?

‒Det kan nog dyka upp en och annan i stan det närmaste dygnet...men nja, Ung Kraft har i flera år haft friluftsbaserade överlevnadskurser, det är även det den här kursen handlar om. Det handlar om att lära sig hantera extrema situationer, oavsett om det handlar om zombier, strömavbrott eller knepiga sommarjobbsansökningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!