Voices lyfter vikten av att våga

Tiden är kommen för Kulturskolans elever att ställa sig på Culturums scen för att framföra Voices. Det är åttonde året som konserten arrangeras. Aage Asikainen, lärare på Kulturskolan, berättar om en konsert präglad av hjärta och mod.

14 maj 2019 09:37
Hur många elever är det som deltar i årets Voices?

– Det är cirka 80 elever som är med i år, varav 25 solister, där alla är på scen hela tiden. Sett till de instrument som finns representerade har vi kornett, fiol, kontrabas, saxofon, bas, gitarr, flygel, trummor, med mera.

Vad har ni arbetat med för tema?

– I år är den gemensamma nämnaren ”att våga”. Det gäller på alla möjliga plan, att våga vara den man är, att våga uttrycka sig, ta ställning, att våga visa känslor. Det handlar om att växa, att bli starkare och tryggare i själv.

Vad kommer ni framföra för musik?

– Vi har bland annat låten ”Moving on” av Sarah Dawn Finer, fast i en väldigt avskalad och poetisk version. Och så har vi ”Yesterday” med en solist tillsammans med gitarrensemblen, vi har den gamla Pink-låten ”Family portrait” där två syskon sjunger. Vi kommer också framföra en instrumentell version av ”Ave Marie” på fiol och piano.

Vad har du för förhoppningar inför årets Voices?

– Att vi får rejält med publik. Vi har ett program som berör med ungdomar som vågar bjuda på sig själva och kasta sig ut. Jag ser fram emot mötet mellan publiken och det som framförs på scenen.

Voices 2019

Arrangeras av Ny­köpings kulturskola.

Framförs 14 och 15 maj på Culturum.

För mer information besök www.nykoping.se/kulturskolan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson