Henrik Schyffert testar nytt material på Nyköpingspubliken

Henrik Schyffert, komiker och tillika pojkvän till Nour El-Refai, kommer till Nyköping för att testa nytt material inför sin standup-turné 2017.– Jag siktar på kikna, men nöjer mig med flabba, garva, flina och le också, säger Schyffert om föreställningens mål.

Kultur2016-09-28 12:34

På onsdagen meddelade Henrik Schyffert på Facebook att han kommer till Nyköping för att testa sin nya standup-föreställning. Den 75 minuter långa provföreställningen hålls i Nyköpings teater den 9 februari och innehåller nytt material som Schyffert sedan ska turnera med under 2017.

Biljettåterförsäljaren skriver att föreställningen kan medföra justeringar, avbrott och ofärdiga bitar – i och med att Henrik Schyffert ska testa sitt material. Skrattar Nyköpingspubliken? Ja, då lär alltså resten av Sverige också skratta och Schyffert tar med sig det på turnén.

Har föreställningen något tema?

– Ja … eller nån slags röd tråd i alla fall. Det var tio år sedan jag gjorde The 90’s- Ett försvarstal och jag har nån lös tanke att checka av om jag lyckats hålla allt jag lovade där. Men framförallt gör jag det för att jag är så fruktansvärt sugen på att åka ut och göra standup igen!

Varför väljer du att testa ditt material på just Nyköpingspubliken?

– Vi i Stockholm har under flera års tid blivit bombarderade av snygga svartvita bilder i tunnelbanan på olika rockband och lyckliga människor som vill att vi ska "Bo i Nyköping". Jag tänker nu kolla om det är så bra som ni lovar.

Har du någon erfarenhet av Nyköpingsbor och deras humor?

– Min pappa flög S35E Draken på F11 på 70-talet och sa att det va kul. Sen är ju Ultima Thule ett jävla skämt också… dom är väl tyvärr från Nyköping? (Bandet Ultima Thule kommer från både Nyköping och Oxelösund, reds.anm) Jag har spelat flera gånger i Nyköping. Det har alltid varit väldigt roligt. Vill dit igen.

Hur pass klar är din föreställning när du kommer till Nyköping?

– Föreställningar är som vädret. Man tror man vet, men man har ingen jäkla aning. Jag hoppas den är ganska klar då.

Hur avgör du om ett skämt funkar bra? Måste publiken kikna av skratt för att du ska bli nöjd och ta med det på turnén?

– Jag siktar på kikna, men nöjer mig med flabba, garva, flina och le också. Men målet är ALLTID kikna, säger Henrik Schyffert.

Även standup-kollegorna Magnus Betnér och Soran Ismail kommer till Nyköping. Den 29 oktober är de tillbaka i Nyköping med "En skam för Sverige 2".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!