Flensbon Tero Larsson har fortfarande lite svårt att ta in att hans bilder blivit antagna till Nordic Art Gallery, webbgalleri och marknadsplats för konst som ägs och drivs av Bonnier.
Framöver släpps fem av hans bilder som grafiska blad i begränsat antal, numrerade och signerade, till försäljning genom NOA. Bilderna har han tagit fram exklusivt för NOA.
– För mig känns detta jättestort, särskilt när man ser till vilka andra konstnärer som finns representerade på Nordic Art Gallery.
Fortfarande har han svårt att använda ordet "konstnär" om sig själv.
– Jag ser mig nog mer som "kreatör", en sådan som sysslar med alla möjliga olika uttrycksformer.
Under hela sitt liv har Tero Larsson arbetat med foto, illustration och grafisk produktion som blivit till skivomslag, planscher, logotyper och reklam. Han beskriver sig själv som formad av punken. Musik och musikproduktion har alltid varit en del av hans liv. Sedan några år tillbaka återfinns han på Studiefrämjandet i Katrineholm som verksamhetsutvecklare med fokus på musik och grafisk design.
Men så kom coronan och Tero Larsson hamnade i karantän.
– Jag har skött jobbet hemifrån i snart tre månader. Och hållit mig hemma även resten av tiden.
Det var i detta vakuum som tanken på att visa upp de egna bilderna växte till sig. Han började med att lägga ut en del av dem på Facebook. Och fick massor av uppmuntran.
Nästa steg blev att försöka nå ut till en ännu större publik.
– Jag började på topp och skickade in till de allra största nätgallerierna på vinst och förlust. Jag trodde det skulle bli nej direkt. Eller inget svar alls. Som gammal musiker vet jag ju hur det brukar vara. Man skickar in demos till skivbolag som förpassar dem direkt till papperskorgen utan att lyssna...
Men nu blev det annorlunda. Nordic Art Gallery svarade: ”Vi har egentligen slutat ta in konstnärer nu men du har det vi söker och behöver just nu så vi skulle vilja släppa lite verk av dig”
Vad tror du NOA fastnade för?
– Oklart, men jag har enbart utgått från bilder och förnimmelser som dykt upp i mitt eget huvud. Enkla, men i viss mån arketypiska visualiseringar fyllda med symboler som instinktivt har känts rätt. När jag sedan gick ut på nätet och kollade runt så hittade jag ingenting som liknar mina bilder. Ofta är ju det mesta redan gjort av någon annan.