Regiassistent på "Rust" kollade inte vapnet

Regiassistenten vid inspelningen av "Rust" undersökte inte vapnet ordentligt, före det att Alec Baldwin av misstag sköt ihjäl kollegan Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza.

En sheriff vid inspelningsplatsen för "Rust". Arkivbild.

En sheriff vid inspelningsplatsen för "Rust". Arkivbild.

Foto: Jae C Hong/AP/TT

Film2021-10-28 09:46

Det slår polisen fast när den nu pusslar samman orsakerna till olyckan. Assistenten berättar själv att den vapenansvariga brukar snurra på revolvertrumman framför honom. Den här gången minns han inte om hon gjorde det, och säger att han bara kunde se tre av hålen i trumman, men han ropade ändå "cold gun" för att indikera att den var säker att använda.

"Han sade att han borde ha kollat alla, men det gjorde han inte", skrev en sheriff i en skriftlig utsaga.

I förvirringen efter skottet fann assistenten vapnet på en kyrktrappa, och tog det till den vapenansvariga så att hon skulle öppna det. Där fanns minst fyra hylsor med lösa skott, som har ett litet hål i sidan. Där fanns också ett tomt hölje, utan hål.

Enligt den vapenansvariga kontrollerade hon de lösa kulorna på morgonen. Vid lunch låstes vapnen som användes vid filminspelningen in i ett kassaskåp i en bil. Ammunitionen lämnades dock osäkrad och det fanns också ytterligare ammunition i bilen. Den vapenansvariga fick vapnet överräckt till sig av en rekvisitaansvarig.

Polisen har beslagtagit vapnen, hölster, närmare 500 ammunitionshylsor, klädesplagg och säkrat spår av vad som tros vara blod i jakten på svar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!