Unikt, utvalt och kvalitetsgranskat – kriterierna är att föremålen ska vara av egen design och produktion och hålla tillräckligt hög kvalitet.
När Hantverksgruppen Sörmland hu har öppnat butiken i Norra hamnmagasinet har 22 slöjdare och konsthantverkare i Sörmland passerat produktrådets nålsöga och får delta i årets sommarutställning.
Dessutom medverkar keramikern Linda Engström som gästutställare, med både konst- och bruksföremål. Ofta med en stark personlig koppling, som ett bröst som fått en invasiv gäst, som hon själv uttrycker det eller en vas inspirerad av hennes sons första teckning.
Det mest spektakulära verket är kanske en äggstock i jätteformat, i vars inre glasyren antog en överraskande färg i brännugnen.
– Besökarna får gärna lysa in i den med mobilen, säger Linda.
Så gott som allt i butiken är till salu.
– Man får köpa och ta med sig direkt, men det är också en utställning, där sakerna ska lyfta varandra, säger Anna Lindell, ordförande i Hantverksgruppen Sörmland och själv en hyllad och nationellt framgångsrik keramiker.
Vi träffas i det gamla spannmålsmagasinet som i sig självt är värt i besök. Här inne ser man spår av tidigare verksamheter i form av autentiska minnesanteckningar och matematiska uträkningar på väggar och bjälkar.
Slöjd och hantverk har fått en boom under pandemin när människor har tagit sig tid att arbeta med sina händer, säger Anna Lindell, som hoppas att trenden ska hålla i sig. Hon och övriga branschen har också noterat att yngre generationer uppskattar det som är unikt och håller hög kvalitet och är beredda att betala för hantverk. Delvis tack vare senare års uppsving för mathantverk som spillt över.
– Det här är morgondagens antiviteter, vi får inte hålla på med slit och släng längre, utan vi vill ha sådant som håller i längden, säger Anna Lindell.
Hållbarhet genomsyrar det mesta i magasinet eftersom det mesta är tillverkat i natur- eller återbrukat material, säger Anna.
I butiken finns saker i alla prisklasser och storlekar, från småprylar till smärre möbler och mattor. Blandningen är stor med rustika ting i allmogestil som nålbundna tumvantar eller glamourösa smycken i silver och pärlbroderade löskragar.
Fram till midsommar hålls butiken öppen fredag-söndag och efter midsommar är det öppet varje dag.