Från Trosa till Los Angeles för musiken

Sandra Nordh är just nu aktuell med countrysingeln "Try Again" och redan nu arbetar hon och gitarristen Juan Abella med nästa singel, ”Same Story About A Broken Heart". – Det är en lite rockigare låt med mer attityd. Förhoppningsvis släpper vi den innan jul, säger hon.
Sandra Nordh är just nu aktuell med countrysingeln "Try Again" och redan nu arbetar hon och gitarristen Juan Abella med nästa singel, ”Same Story About A Broken Heart". – Det är en lite rockigare låt med mer attityd. Förhoppningsvis släpper vi den innan jul, säger hon.

För fyra år sedan lämnade Sandra Nordh hembygden i Trosa för att bosätta sig i Los Angeles och helhjärtat satsa på musiken. Nu är hon aktuell med singeln "Try Again" – som spelats flitigt på radion.

Kultur och Nöje 17 oktober 2019 15:35

Det var 2015 som Sandra Nordh, som går under artistnamnet Sandra North, på allvar ryckte upp rötterna i Trosa för att istället rota sig i Los Angeles. I dag bor hon mitt i Hollywood, på en tvärgata till Hollywood Boulevard. Här har hon inlett en livslång dröm – att helt ägna sig åt musiken.

När SN möter henne är hon hemma på ett kortare besök i Sverige. Vi ses på ett café i centrala Trosa.

– Jag har alltid velat syssla med musik men har nog varit lite för rädd här i Sverige. Jag har inte riktigt fått ut det här, säger hon.

Det blev det ändring på i Los Angeles. Sandra skrev in sig på musikskolan Musicians Institute, bara ett stenkast från Dolby Theatre där man varje år arrangerar Oscarsgalan, och påbörjade ett års musikstudier. Det blev en viktig del i artistresan.

– Det var lite av ett boot camp i sång och artisteri. Och i att stå på scen, vilket jag aldrig hade gjort innan, säger hon. 

– Det var en stor omställning där man pushades ganska mycket. Det var bara att göra det eller åka hem.

Sedan dess är det mycket som har hänt. Sandra har fortsatt med musikstudierna, startat ett coverband som tolkat klassiska countrylåtar på scener i och omkring Los Angeles, och inlett ett samarbete med gitarristen Juan Abella. 

Det är tillsammans med honom som Sandra nu också är aktuell med singeln "Try Again", en tvåstämmig ballad rotad i den moderna popcountryn. Låten släpptes på Spotify i början av september och ligger just nu etta på P4 Sörmland Topp 5. Det är ett arbete som tagit ut sin rätt i arbetstimmar, förklarar Sandra.

– Vi jobbade med låten ganska länge, fixade och donade, innan vi släppte den. Det tog nästan ett år innan den var ute. Att folk nu tar den till sig känns jättehäftigt, säger hon.

Att det är just countryn som blivit Sandras musikaliska hemvist råder det inget tvivel om, inte minst med tanke på hennes rötter.

– Jag identifierar mig mycket med countryn. Det är hjärta, själ och värme, och så handlar det mycket om småstadsliv. Kommer man från Trosa så känner man nog igen sig mycket i det.

Vad händer för dig framöver?

– Till att börja med vill jag gärna släppa en EP och sedan ett album. Sedan får vi se vad som händer, om folk tar det till sig och vart det kommer leda. Så länge jag får syssla med musik så kommer jag vara glad.

Kanske kan det även bli en och annan Trosaspelning inför framtida besök.

– Det vore jätteroligt att spela på hemmaplan. Förhoppningsvis kan jag få med mig gitarristen nästa gång och göra lite spelningar här omkring.

Sandra Nordh

Ålder: 36

Gör: Artist under namnet Sandra North.

Bor: Hollywood i Los Angeles, USA.

Bakgrund: Uppvuxen i Augustendal strax utanför Trosa.

Om kärleken till musiken: "Det har alltid funnits där. Jag har jättetidiga minnen av att jag stod och sjöng på H&M. Jag kunde inte låta bli. Då var jag nog inte äldre än fem. Sedan har det ju varit luciatåg och andra skolgrejer. Och så sjöng jag i en kyrkokör och spelade instrument. Men det blev aldrig att jag senare gjorde ett yrke av det här i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa