Mästerkock-Adam mötte svåraste utmaningen hittills

Under onsdagen sändes det tionde avsnittet av "Sveriges mästerkock" på TV4. För Adam Thulin från Katrineholm var kvällens utmaning kanske den klurigaste han hittills behövt lösa i programmet.

I det tionde avsnittet av "Sveriges mästerkock" fick deltagarna i uppgift att laga en maträtt inspirerad av en tom tallrik. För Adam Thulin från Katrineholm blev det en av de svåraste uppgifterna hittills.

I det tionde avsnittet av "Sveriges mästerkock" fick deltagarna i uppgift att laga en maträtt inspirerad av en tom tallrik. För Adam Thulin från Katrineholm blev det en av de svåraste uppgifterna hittills.

Foto: Skärmdumpar från tv4play.se

Kultur och Nöje2022-03-02 21:01

I de tidigare avsnitten har utmaningarna nästan alltid byggt på att deltagarna ska hantera en särskild råvara, men under onsdagens avsnitt möttes de av en helt annan typ av uppgift: att finna inspiration till en maträtt i porslinet.

undefined
I de tidigare avsnitten har Adam alltid hyllats som en av de främsta deltagarna, men under onsdagen sattes hans färdigheter på prov på ett sätt han tidigare inte upplevt.

Vid varje köksstation hade en mystisk låda placerats. Kockarna fick på måfå välja station, och under varje låda fanns en tallrik av helt olika design. Jurymedlemmarna Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Markus Aujalay skulle sedan bedöma kockarna baserat på deras kreativitet.

– Fy fan, det här är en svår utmaning. Det ser ut som att min tallrik är bortglömd på någon sunkig loppis, det är inte den snyggaste jag sett, säger Adam Thulin i programmet.

Adam valde att laga stekt vaktel med en kräm på jordärtskocka, smörstekta japanska och svenska svampar samt sherryvinägersky. Det skulle visa sig vara ett kontroversiellt beslut.

undefined
Innan jurymedlen Tom Sjöstedt provsmakade Adams rätt riktade han skarp kritik mot den unge Katrineholmskocken. Den vaktel med jordärtskocka han tillrett påminde väldigt mycket om en rätt han tidigare lagat i programmet. För lätt, menade Sjöstedt.

I ett tidigare avsnitt av programmet fick alla deltagare utmaningen att steka just vaktel, något som inte undgick jurymedlem Tom Sjöstedt.

– Det känns ju som att vi har lagat den här rätten förut i tävlingen. Känns det inte konstigt att laga samma rätt igen? frågar han Adam i programmet.

undefined
I avsnitt nummer tio av "Sveriges mästerkock" lagade Adam Thulin stekt vaktel med jordärtskocka och svamp.

Adam erkände att han kanske borde valt något annat för att visa på sin kulinariska bredd, men efter att jurymedlemmarna provsmakat utsåg de ändå Adams rätt till ett av avsnittets tre bästa, och skickade vidare honom att åter tävla igen nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!