Populära Sn-novellen drar i gång: Årets tema är vänskap

Nu startar årets upplaga av skrivtävlingen Sn-novellen som vänder sig till barn och ungdomar i Nyköpings, Oxelösund, Trosa och Gnesta kommuner. Årets tema är vänskap, på allmän begäran från fjolårets pristagare.

Här är pristagarna i fjolårets upplaga av SN-novellen. Då var temat "Djuret".

Här är pristagarna i fjolårets upplaga av SN-novellen. Då var temat "Djuret".

Foto: Catarina Nitz

Kultur och Nöje2022-09-04 07:38

Är du själv ung och älskar att skriva? Eller är du en förälder, mor- och farförälder eller lärare som har kontakt med unga aspirerande författare? Den här tävlingen är till just för er. 

Att skriva ett bidrag till Sn-novellen kan lika gärna vara en skoluppgift som resultatet av att man har skönlitterärt skrivande som hobby. 
Som vanligt ligger pengar och biobiljetter i prispotten till de ungdomar som skapat de bästa novellerna på temat vänskap. 

undefined
Vänskap.

Tolkningen av temat är fritt. Din novell kan så klart handla om två bästa vänner som gör något roligt tillsammans. Men du kan kan även skriva om saknaden efter en vän som flyttat, en relation till ett djur, vänskapen till en äldre människa eller att vänner blir osams. Din berättelse kan vara realistisk, utspela sig i nutiden, i framtiden eller i historien. Kanske vill du skriva fantasy? Allt är möjligt, du bestämmer vad din novell ska handla om, så låt fantasin och kreativiteten flöda.

Det är hög tid att börja skriva och mejla in din novell till adressen novellen@sn.se. Söndag den 2 oktober stänger vi vår inkorg. 

Reglerna för SN-novellen är enkla:

Mellanstadie-, högstadie- och gymnasieelever som är bosatta i Nyköpings, Oxelösunds, Trosa och Gnesta kommuner kan delta. Det spelar ingen roll om du går i skola på annan ort.

undefined
Här är pristagarna i fjolårets upplaga av SN-novellen. Då var temat "Djuret".

Din novell får vara max 10 000 tecken lång. 

Mejla texten till novellen@sn.se senast söndag den 2 oktober klockan 23.59.

Vi tar inte emot handskrivna noveller. Du måste också kopiera in texten i själva mejlet. Det är inte alltid vi kan läsa bifogade filer och länkar. 

Glöm inte att skicka med ditt namn, din adress, vilken skola och årskurs du går i och ett telefonnummer där vi kan nå dig!

Tävlingen delas in i tre klasser, en för gymnasiet, en för högstadiet och en för mellanstadiet. En jury utser fem pristagare i varje tävlingsklass.

Första pris för gymnasiet och högstadiet är 1 500 kronor, andra pris är 500 kronor och biobiljetter och tredje till femte pris är biobiljetter. 

Första pris för mellanstadiet är 500 kronor och biocheckar. Andra till femte pris är biocheckar. 

Vinnarnovellerna kommer att publiceras i Södermanlands Nyheters tryckta tidning och på sn.se. 

Dessutom har vi en festlig prisutdelning på Stadshustrappan mitt under Litterart Gästabud i Nyköping lördagen den 15 oktober.

Temat för årets upplaga av tävlingen Sn-novellen är vänskap.
Temat för årets upplaga av tävlingen Sn-novellen är vänskap.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!