Nyfödda Pride arena kommer att möta världen från sitt storasyskon Central arenas trygga famn. Den här kvällen står dess lokaler exklusivt till förfogande för hbtqi-ungdomar.
Det berättar fritidsledaren Kani Jalil som funnits med i bakgrunden och stöttat projektet. Han är otroligt stolt och imponerad över att ungdomarna skapat Pride arena.
– Arrangemanget går ut på att erbjuda en säker plats att samlas på, där hbtqi-ungdomar kan träffas och känna sig som en majoritet.
Kani Jalil tror sig veta att behovet är stort.
– Det är en utsatt grupp. Många unga hbtqi-personer mår dåligt, så det är bra att ungdomarna själva tar initiativ till att starta en grupp där de är välkomna.
Under den första kvällen kommer besökarna att kunna delta i ett quiz som ungdomarna har jobbat fram, det kommer att erbjudas filmkväll och trevligt häng.
– Det är det som ungdomarna själva vill ha, säger Kani Jalil.
Fritidsgården Central arena, som ligger på Prästgatan bakom Culturum, är alldeles ny. Den öppnade i augusti i år och vänder sig till ungdomar i åldern 13-19 år. Redan från början satte man upp en regnbågsflagga i lokalerna och införde nolltolerans mot alla former av kränkningar.
– Vi gjorde en grej av det så att alla kan känna sig välkomna, säger Kani.
Så här långt har man lyckats bra med att nå ut till Nyköpings unga, tycker Kani Jalil. Ett 30 tar ungdomar besöker Central arena stadigt.
– Det tar tid att bygga upp en sådan här verksamhet, man måste ha is i magen. För att vara en ny fritidsgård är vi jättenöjda, säger Kani.
Tanken är att ungdomarna själva ska vara involverade i verksamheten och producera aktiviteterna, så som ha skett i fallet med Pride arena. Sex unga hbtqi-personer i 14-årsåldern, killar, tjejer och ickebinära ingår i den gruppen och de har varit väldigt engagerade, berättar Kani Jalil.
– Gnistan jag såg i deras ögon när vi satte oss ner och gick igenom vad de skulle göra inför Pride arena och sa "tänk på vad vi håller på att bygga här, det är något helt unikt i den här åldersgruppen. Det är en stor grej!
Nu hoppas Kani Jalil att andra ungdomar som kanske inte vågat komma ut kan känna sig trygga och delta.
– Vi börjar så här med en träff på höstlovet och ser hur det tas emot. Framöver kan vi kanske ha en kväll då och då.