Yvonne Ryding åkte ut i semifinalen av "Mästerkocken"

Eskilstunas före detta Miss Universum tog sig längre än någon av de andra sörmländska deltagarna i "Sveriges mästerkock VIP". Men till följd av en slarvig anrättning innehållandes både räkor, curry och kräftsstjärtar blev det hon som fick lämna programmet efter måndagens semifinal.

Yvonne Ryding var inte märkbart ledsen över att åka ut i semifinalen. Tvärtom återkom hon gång på gång till hur stolt hon var över att ha tagit sig så långt.

Yvonne Ryding var inte märkbart ledsen över att åka ut i semifinalen. Tvärtom återkom hon gång på gång till hur stolt hon var över att ha tagit sig så långt.

Foto: Skärmdump från tv4play.se

Kultur och Nöje2022-11-08 15:14

När det inom fotbollsvärlden vankas Europa- och världsmästerskap brukar man ibland tala om "dödens grupp" när särskilt starka länder råkar hamna i samma gruppspel.

För att beskriva det sörmländska deltagandet i årets säsong av "Sveriges mästerkock VIP" går det faktiskt att använda samma terminologi.

undefined
Det var Karl Fredrik Gustafsson, Yvonne Ryding och Jesper Blomqvist som tävlade mot varandra i semifinalen av "Sveriges mästerkock VIP".

När serien hade premiär i slutet av september var både Strängnässonen och podcastprofilen Kristoffer Triumf, influeraren och Vingåkersdottern Ellen Bergström samt entreprenören Yvonne Ryding från Eskilstuna med i startfältet. En sorts gastronomisk tolkning av "dödens grupp", för det skulle visa sig att alla tre var riktigt vassa i köket.

Men av denna mycket kulinariskt kapabla trio (Triumf är uttalat matintresserad och driver bland annat podcasten "Tack för maten". Ellen Bergström har berättat för tidningen att hon aldrig tränat så hårt inför något som inför "Mästerkocken") så var det den före detta Miss Universe från Eskilstuna som tog sig längst när det blev dags att tävla i matlagning under bästa sändningstid.

Under måndagens avsnitt – det näst sista för i år – tävlade hon mot den före detta fotbollsspelaren Jesper Blomqvist och tv-profilen Karl Fredrik Gustafsson i en dubbelutmaning. Först skulle de laga en paradrätt utvald av en nära vän eller familjemedlem – Yvonne gjorde en räk- och kräftstjärtscurrypaj – och sedan skulle de efter en skaldjurslektion ledd av Markus Aujalay och Leif Mannerström tillreda en hummerravioli med tillhörande sås.

undefined
Inledningsvis bjöd Yvonne juryn på en kräft- och räkstjärtscurrypaj.

När juryn väl smakat på alla bidrag gjorde de tyvärr den samlade bedömningen att Yvonne Rydings insats utgjorde kvällens svagaste (till mestadels på grund av kräftcurryn, som inte imponerade på någon av jurymedlemmarna) och det blev hon som fick lämna programmet.

undefined
Till varmrätt bjöd Yvonne Ryding i enlighet med uppgiften juryn på en hummerravioli.

Hur känner du inför att du tog dig hela vägen till semifinalen?

– Jag är otroligt glad och stolt över att jag – som ensam, mogen tjej – tog mig så långt, säger Yvonne Ryding.

Vad kommer du att minnas starkast från tiden i programmet?

– Stressen, sammanhållningen samt juryns alla tips. Och att jag är så glad över att jag utsatte mig för detta. Det har gjort mig till en bättre kock.

Finalavsnittet av "Sveriges mästerkock VIP" sänds måndagen den 14 november i TV4 och TV4-play. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!