Svenskt hotell i goodiebagen på Oscarsgalan

En av presenterna till alla som nominerades till en Oscar i år var en vistelse på hotellet Pater Noster utanför Marstrand.

Fyrmästarens gamla hem på Pater Noster har blivit ett exklusivt hotell som kan få ta emot kända Hollywoodskådespelare. Pressbild.

Fyrmästarens gamla hem på Pater Noster har blivit ett exklusivt hotell som kan få ta emot kända Hollywoodskådespelare. Pressbild.

Foto: Erik Nissen Johansen

Kultur och Nöje2021-04-27 22:54

Göteborgs-Posten skriver att det var organisationen bakom Oscarsgalan som hörde av sig och ville ge bort en vistelse på ön i presentpåsen som ges till alla nominerade.

I påsen fanns flera andra resmål och hotellvistelser, till Fiji, Dominikanska republiken och Bahamas. Om någon av Hollywoodstjärnorna kommer att välja att semestra på Pater Noster i sommar är alltså inte klart ännu.

Hotellet består av nio rum och är inrymt i den gamla fyrmästarebostaden.

– Det är en väldigt liten verksamhet, men det ser säkert mycket exotiskt ut för resten av världen, säger Erik Nissen Johansen, en av delägarna, till GP.

I januari tävlade Göteborgs filmfestival ut en vistelse på samma ö, där en person fick festivalpass till den tillfälliga biografen i den isolerade fyren där årets filmer visades.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!