Valet av ny "Bachelor" hyllas i USA

För första gången är den eftertraktade ungkarlen i amerikanska "Bachelor" en svart man. Matt James heter hunken som blir huvudperson i nästa säsong av den populära realityserien.

Matt James är ny huvudperson i "Bachelor" när serien återkommer nästa år. Pressbild.

Matt James är ny huvudperson i "Bachelor" när serien återkommer nästa år. Pressbild.

Foto: Craig Sjodin/ABC/TT

Kultur och Nöje2020-06-12 17:50

"Vi känner oss ärade över att ha Matt som vår första svarta 'Bachelor' och ser fram emot att påbörja resan med honom", skriver tv-kanalen ABC i ett uttalande.

Matt James skulle ha varit en av de tävlande i den nya säsongen av "Bachelorette", men produktionen sköts upp på grund av coronaepidemin. Valet att i stället utse honom till huvudperson i nästa säsong av "Bachelor" är något oväntat, då det innebär att han inte kan tävla i "Bachelorette". Kritiken har växt mot programmet eftersom man inte haft en svart "Bachelor" under de 24 säsonger som programmet sänts.

Rachel Lindsay, huvudperson i den trettonde säsongen av "Bachelorette", har hotat med att bojkotta programmet i framtiden om inte produktionen snarast utser en svart "Bachelor". En av de tävlande under den femtonde säsongen av "Bachelorette" var publikfavoriten Mike Johnson. När han i slutänden snuvades på att bli nästa "Bachelor", till förmån för Peter Weber, kritiserades valet av en vit framför en svart person hårt av fansen.

I en intervju med Variety säger en av seriens producenter att man inte har valt ut Matt James på grund av hans hudfärg. Nästa säsong av "Bachelor" planeras till 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!