Känslosvall för Adam Thulin i "Sveriges Mästerkock"

Bara några minuter in i onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" svämmade känslorna över för Katrineholmsbördige Adam Thulin. Den unge kockens tårar flödade när han läste det brev från sin mamma som innehöll kvällens matlagningsutmaning.

Adam Thulin mottog under onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" ett handskrivet brev från sin mor. I brevet avslöjades vilken maträtt han skulle laga under programmet.

Adam Thulin mottog under onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" ett handskrivet brev från sin mor. I brevet avslöjades vilken maträtt han skulle laga under programmet.

Foto: Skärmdumpar från tv4play.se

Reality-tv2022-03-16 21:01

I det tolfte avsnittet av det populära TV4-programmet mottog de återstående fem deltagarna varsitt brev från olika familjemedlemmar och närstående. Breven var handskrivna och intima, och innehöll kvällens utmaning: varje deltagare skulle under 60 minuter tillaga en rätt inspirerad och utvald av deltagarens familj.

undefined
Adam Thulin mottog under onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" ett handskrivet brev från sin mor. I brevet avslöjades vilken maträtt han skulle laga under programmet.

Adam Thulins brev var skrivet av hans mor. I jämförelse med alla andras var den uppgift som hon gav till sin son kanske den knepigaste av alla: fixa bläckfisk till "Mästerkock"-juryn.

– Adam, vi älskar dig mer än allt och tror på dig till 100% och är stolta över att du väljer din egen väg. Vi har ett fint och roligt semesterminne från när du åt bläckfisk och var helt fascinerad av sugpropparna när du var riktigt liten, högläser Adam Thulin ur sin moders brev i programmet. 

Den plötsliga närheten till mamma och familjen – i brevet fanns även ett gammalt foto på Adam tillsammans med systern Amanda som han står väldigt nära – fick tårarna att börja rinna för den unge kocken.

– Min syster är Amanda är en stor del av mitt liv, jag vill tacka henne för allt, säger Adam och fortsätter:

– Jag är en riktig känslomänniska, har lätt för att gråta och inga problem med att visa mina känslor för andra. Vi reste mycket till Spanien med familjen när jag var liten. Det blev lite som en tradition att vi åt bläckfisk på ett särskilt ställe. Sedan dess har jag lagat bläckfisk ganska många gånger, så det kände jag mig ändå bekväm med. 

undefined
Känslorna växte sig starka under programmet och inte ett öga var torrt i "Mästerkock"-studion.

Medan de andra deltagarna jobbade med mindre slemmiga råvaror som lax, anka och spaghetti fick Adam ta fram stora kniven och börja kapa lemmarna av det åttaarmade blötdjuret. Ingen lätt uppgift, och när jurymedlem Mischa Billing frågade Adam vad han kände inför den maträtt hans mor valt kunde han bara skratta och svara uppriktigt:

– Det var ju inte den lättaste rätten som hon har gett mig, kanske.

undefined
...Kanske fick Adam jobba med kvällens lurigaste råvara.

Att det inte var en lätt utmaning att tillaga en god bläckfisk på 60 minuter verkade Tom Sjöstedt hålla med om.

– Jag är väldigt orolig för den, sade Tom Sjöstedt i programmet.

undefined
Tom Sjöstedt, Markus Aujalay och Mischa Billing utgör årets "Mästerkock"-jury. I vanlig ordning hyllade de Adams rätt.

Efter en timmes slit presenterade Adam sedan en medelhavsrätt för juryn: bläckfisk med paprikasås, grillade grönsaker och svart ris. Efter avsmakningen blev den utsedd till en av tävlingens bästa, och Adam är därmed vidare till kvartsfinal.

undefined
Rätten som Adam bjöd juryn på var vitlöksstekt bläckfisk med grillade grönsaker och svart ris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!