Adam Thulin är 21-åringen från Katrineholm som tagit sig hela vägen till topp-tolv i årets säsong. Sida vid sida med sina motståndare ska han nu vecka efter vecka kämpa sig igenom nya utmaningar i hopp om att i slutändan koras till årets svenska mästerkock.
Hur var det att tävla på riktigt i Stockholm efter alla auditions?
– Det var sjukt roligt och fantastisk stämning mellan allihop. Samtidigt var det väldigt förväntansfullt, men jag försökte se till att alltid hålla lugnet, säger Adam Thulin.
Under onsdagens avsnitt delades kockarna in i lag om två för att tävla i vem som kunde laga den godaste pastan och den bästa bolognesesåsen. Adam Thulin hamnade naturligt i rollen som ledare när han parades ihop med Malin Rosdahl, 37, från Lidingö.
– Det bara blev så. Vi sa precis innan tävlingen drog igång att det kanske vore bra att ha någon som tar ledarrollen, men att vi ändå skulle ta gemensamma beslut, säger Adam och berättar att just pasta har han gjort väldigt mycket i sina dagar.
– Jag har meckat och mixtrat med olika pastarecept sedan jag var väldigt liten.
Adam berättar att alla som tog sig till topp-tolv i Stockholm fick lov att husera i huvudstaden under tävlingsperioden, och att det bidrog till att insatserna kändes höga.
– Man märkte att alla tog det på väldigt stort allvar. Det var alltid väldigt tråkigt när någon fick lämna.