Mästerkock-Adam utmanades på Maldiverna: "Extremt"

Onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" i TV4 bjöd på något utöver det vanliga. I stället för att tävla i Stockholm reste alla deltagare till Maldiverna. Adam Thulin från Katrineholm var på plats, och säger att avsnittets matlagningsuppdrag var det svåraste hittills.

Under onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" reste de sex deltagarna till Maldiverna. Vid avsnittets och tävlingarnas slut återstod bara fem. Katrineholmskocken Adam Thulin var en av dem.

Under onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" reste de sex deltagarna till Maldiverna. Vid avsnittets och tävlingarnas slut återstod bara fem. Katrineholmskocken Adam Thulin var en av dem.

Foto: Skärmdumpar från tv4play.se

Reality-tv2022-03-09 21:01

De tävlande deltagarna har under säsongens gång tvingats möta en rad olika utmaningar, den ena klurigare än den andra. De har gjort varmrätter av ost, injicerat ägg med örtoljor och fixat catering åt Peter Stormare. Men enligt Adam Thulin kom säsongens hittills svåraste utmaning i Maldiverna.

– Alltså, det var lätt den svåraste uppgiften hittills. Det var extremt jävla varmt där inne, och sjukt kvavt. Dessutom tävlade vi i ett helt nytt kök som vi inte bekantat oss med, utrustningen var inte optimal och det fanns varken smör, grädde eller mejeriprodukter, säger Adam Thulin.

undefined
Under onsdagens avsnitt av "Sveriges mästerkock" reste de sex deltagarna till Maldiverna. Vid avsnittets och tävlingarnas slut återstod bara fem. Katrineholmskocken Adam Thulin var en av dem.

Sex deltagare reste till Maldiverna för att tävla, men bara fem skulle återstå när programmet var slut. Uppgiften för kvällen var att i lag – tjejerna mot killarna – tillaga en varmrätt med tonfisk som huvudingrediens, samt en dessert baserad på kokos. Adams lag valde att göra en rustik tonfiskcurry med ris och mangochutney, följt av en kokoskaka med fruktsallad.

undefined
Lagindelningen inför tävlingen på Maldiverna var enkel. Tjejerna mot killarna.

Vilket lag som vann? Killarna. Men det var en jämn match: juryn älskade killarnas curry men förstod inte alls vad mangochutneyn bidrog med, och de var tydliga med att själva tonfisken faktiskt var överkokt. Smaken i efterätten bedömde de som god, även om den var så rustik att den angränsade till det slarviga.                                      

– Vi var inte hundra procent nöjda men det gick väl ungefär enligt vår plan. Juryn sade ju också att de var imponerade över vad vi åstadkommit för det var så jävla varmt och köket var nytt, man visste inte var all utrustning fanns och det drar ju ner ens nivå jättemycket, säger Adam Thulin.

undefined
Spänningen var olidlig när juryn skulle avslöja om killarnas eller tjejernas lag hade vunnit tävlingen. I slutändan vann killarna med sin rustika curry.

Hade du någonsin trott att du skulle ta dig till topp-fem?

– Nej, gud. Verkligen inte. Det är helt sjukt, när jag kom till inspelningen tänkte jag bara att jag skulle ta en dag i taget och fokusera väldigt lite på hur långt jag hade kommit... Jag hade väldigt mycket fokus på vad det var för uppgift och att jag skulle utföra den till hundra procent, och så här i efter hand är det helt sjukt att jag tog mig till topp-fem.

Adams resa i "Sveriges mästerkock" fortsätter nästa vecka. Avsnitt nummer tolv sänds onsdag den 16 mars klockan 20.00 i TV4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!