Nyårsspecial
Mamma Mia:
Kebab: Ovanpå en frasig deg med tillräckligt mycket karaktär för att bära upp en generös mängd fyllning har det inte snålats med köttet. Däremot finns här nästan inga grönsaker alls, bara rikligt med syrlig vitsås. Men gott är det! 4 av 5.
Vegetarisk: En avskalad variant där röd paprika och gul lök dominerar smakprofilen. Trevligt, tycker vi, då de flesta pizzerior idag verkar fokusera på dess röda syskon. Enda invändningen här är att vissa tuggor tenderar att sakna sälta då alla oliver placerats i mitten. 4 av 5.
Akropol:
Kebab: Shit, vad mycket kött! Men vi klagar inte. Härligt också med en röd sås som faktiskt har lite hetta i sig – något vi ofta saknar idag. Tyvärr något vattniga feferonis. 3 av 5.
Vegetarisk: En totalt klanderfri variant för vegetarianer som inte har något emot mycket feferoni och mycket ananas. 4 av 5.
12:ans:
Kebab: Så här ska en kebabpizza smaka! Hetta från rödsåsen, syrlighet från den vita. Saftigt kebabkött, generöst med ost. Allting dolt under fräsch, krispig isbergssallad och spänstiga tomater. 5 av 5.
Vegetarisk: Röd paprika står i centrum tillsammans med mycket champinjoner. Trevligt med tillräckligt mycket oregano för att faktiskt bidra med smak utöver estetik! En dröm för alla som inte tycker exotiska frukter hör hemma på pizza. 5 av 5.
American pizza:
Kebab: Denna anrättning står direkt ut i mängden tack vare dess karaktäristiska deg, som har ett helt annat fras och kittlande tuggmotstånd än någon annan pizza vi testat under dagen. Samtidigt finns här alla ingredienser vi tränger under tunga bakisdagar – men tyvärr känns de slarvigt presenterade. 3 av 5.
Vegetarisk: En fullträff för alla som tackar nej till kött men ändå vill vara säkra på att bli riktigt mätta. Här snålas det nämligen inte med osten, men tack vare den exceptionella degen blir pizzan inte geggig för det. Trevligt också med fetaost, men kanske lite snålt med grönsaker. 4 av 5.
Nyköpings pizzacenter:
Kebab: Wow! Äntligen en deg som lyckas vara fluffig, frasig och bärande på samma gång. Ovanpå ligger allt en pizzaentusiast kan önska sig, och av hög kvalité. Det enda vi saknar är mer hetta från rödsåsen – fast det kanske vi är ensamma om. 5 av 5.
Vegetarisk: Helt rätt ostmängd möter avskalade och fräscha, gröna ingredienser. Extra trevligt med skivade oliver, vars sälta och syrlighet på så vis fördelas jämnt. 5 av 5.
Bella Donna:
Kebab: Det första som slår oss är kvalitén på köttet, som faktiskt smakar orimligt bra. Gott också med gullöken, men vi hade önskat mer grönsaker – även om det roligt nog döljer sig en och annan champinjon här! 3 av 5.
Vegetarisk: Ett utmärkt val för den som nyårsdagen både vill skippa köttet och samtidigt äta lite hederlig comfort food direkt ur lådan. Generöst med ost och fräscha råvaror. 4 av 5.
Pizzeria Opera:
Kebab: Vilka såser! Både röd och vit dansar tillsammans med rikligt med sallad ovanpå det mustiga köttet. Perfekt för dem som inte vill doppa i olika burkar, utan bara köra. 4 av 5.
Vegetarisk: Äntligen en pizza där kronärtskockan inte enbart ligger som en puck i mitten, utan där den strösslats ut över hela ytan! Tillsammans med oreganon och oliverna blir det en riktig hejjare till bakispizzakombo! 4 av 5.
Baba ghetto:
Kebab: Ett bra exempel på att mycket smaskiga pizzor kan komma ur mycket små restauranger. Inte fine dining, men mycket gott. 4 av 5.
Vegetarisk: Kombinationen gröna oliver plus grön paprika är en trevlig och välsmakande detalj, både för mun och ögon. Den som uppskattar ananas lär inte bli besviken. 3 av 5.
Afrodite:
Kebab: En av dem för oss viktigaste ingredienserna i en riktigt god kebabpizza är en sås med lite hetta. På Afrodite erbjuds ett flertal alternativ, och självklart väljer vi den hetaste – utan att bli besvikna. Men behövs så mycket? 3 av 5.
Vegetarisk: Vit sparris och ananas är vanligtvis inte en kombo som vi älskar. Men när råvarorna är så här fräscha så funkar det – pizzans helhetsintryck lämnar inget att önska. 3 av 5.
Pizzeria Up:
Kebab: En snudd på felfri pizzaupplevelsen för den som inte är ute efter något krimskrams. Särskilt gott med vitlöksstinget i vitsåsen. 4 av 5.
Vegetarisk: Trevligt med paprika som inte tillagats sönder! Det lätta tuggmotståndet och fräschören hos både den röda och gröna varianten passar bra mot den feta osten och den knapriga degen. 4 av 5.