Biltema bekräftar Nyköpings dragningskraft

Handeln växer i Nyköping, i takt med att Nyköping växer. Det är starkt samverkande faktorer – till hela sydöstra Sörmlands nytta.

Martin Norrman, vd för Biltemas fastighetsbolag, (till vänster) var den som fick presentera planerna för handelskedjans etablering i Nyköping, i sällskap med kommunens näringslivschef Maria Karlsson och kommunalrådet Urban Granström (S).

Martin Norrman, vd för Biltemas fastighetsbolag, (till vänster) var den som fick presentera planerna för handelskedjans etablering i Nyköping, i sällskap med kommunens näringslivschef Maria Karlsson och kommunalrådet Urban Granström (S).

Foto: Olof Jonmyren

Ledare2021-08-19 13:15
Detta är en ledare. SN:s ledarsida delar Centerpartiets värderingar.

Om drygt ett år kommer skogsbacken som i dag har små röda lingonklasar att bjuda på, att i stället vara en handelplats för Biltema, med 50 nya anställda. Det här visar att Nyköping lockar. Etableringen i utkanten av Brandkärr, längs med motorvägen och i handelsområdet Gustafsberg, stärker bilden av ett Nyköping som växer. 

Inte bara för människor som ser värdet av att flytta hit, det gäller förstås att erbjuda rätt typ av boenden för att få ut det mesta och bästa av den kraften. Det betyder i sin tur också att handel och företagande ser utökade kommersiella möjligheter i vår närhet. 

Handeln sysselsätter i dag ungefär 3000 personer i Nyköping. Med Biltemas etablering växer den siffran med ungefär 50 personer till. Varje jobb räknas. Det ger människor försörjning och vardagsnytta, det stärker företagandet och det ger i sin tur bättre förutsättningar för en kommun att leva upp till det som medborgarna förväntar sig.

Att Biltema har blickat mot Nyköping har det talats om då och då. Ett tag diskuterades en etablering i Påljungshage, på andra sidan motorvägen från den nu tänkta etableringen sett. Under sommaren bestämde sig Biltema för att den nu tillgängliga tomten i ena änden av handelsområdet Gustafsberg var rätt. Det blir en stor handelslokal med en rejäl parkering; position och tillgänglighet hänger förstås ihop. 

I detta ska vi nog också notera den ombyggnad som är på gång av rondellen vid infarten till Brandkärr och Gustafsberg. Närheten till E4:an är en de starka faktorer som Biltema pekar särskilt på, liksom grannskapet med stormarknadernas livsmedelsjättar, som Ica Maxi. Här finns ju också Coop Forum och CityGross. Dit folk lätt tar sig finns utrymme för mer handel.

Karta: Här ska Biltema öppna sin butik