Det här är ledarsidans sommarservering

Nu ändrar vi lite i ledarsidans meny av skribenter.

Ledare 28 juni 2022 05:24
Detta är en ledare. SN:s ledarsida delar Centerpartiets värderingar.

I år kommer SN:s ledarsida att ha två vikarier på ledarsidan, vanligtvis är det bara en. Men säg den ordning som inte kan ändras. Så från och med i dag och fram till slutet av juli är det Patrik Oksanen och Nora Karlsson som tar över i min frånvaro.

Patrik Oksanen är en välkänd röst i det säkerhetspolitiska och försvarspolitiska samtalet i Sverige och i Finland. Han är uppväxt i uppländsk by och är i dag knuten till Försvarshögskolan, medverkar som krönikör i ett flertal tidningar, bland annat i Svenska Dagbladet, och han är dessutom senior fellow vid tankesmedjan Frivärld och säkerhetspolitisk rådgivare till tankesmedjan Fores. Tidigare var Patrik politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning. Han tjuvstartade lite på sin SN-sejour med en sommarintervju med mig i måndagstidningen (27/6), som bekant.

Nora Karlsson kommer från Östergötland och har sin utbildning i nationalekonomi vid Uppsala universitet. Hon är förbundsstyrelseledamot i Centerstudenter och har dessutom verkat som praktikant vid Utrikesdepartementet och på tankesmedjan Timbro.

Utöver dessa två kommer våra ordinarie återkommande skribenter att medverka, förstås. Det är Rebecka Undén, Caroline von Seth och Emanuel Örtengren, samt Elin Larsson, Linnea Hylén och Naod Habtemichael. 

Summa summarum, en bred flora av skribenter för en opinionsbildning för den breda mitten av svensk politik. Våra fristående krönikörer kommer också att färga ledarsidans sommarläsning från sina utgångspunkter. Jag har ingen hängmatta, men jag kommer att följa verksamheten på distans med stort intresse från en så bekväm position som möjligt. 

Jag vill med detta önska dig som ledarsidesläsare en upplyftande, tankestimulerande och stärkande sommar!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Fotbollsplanen inte en del av Släbro skolgård

Fotbollsplanen inte en del av Släbro skolgård

Bonnier (M) kritisk till samarbetsplaner

Bonnier (M) kritisk till samarbetsplaner

Kommunen funderar på att ta bort handikapprampen: "Vi har försökt att jämna till fram till rampen "

Kommunen funderar på att ta bort handikapprampen: "Vi har försökt att jämna till fram till rampen "

Fullmäktiges ordförande drar sig tillbaka: "Det har varit lärorikt"

Fullmäktiges ordförande drar sig tillbaka: "Det har varit lärorikt"

Insändare: Partiet Nyans för sina väljare bakom ljuset

Partiet Nyans för sina väljare bakom ljuset
Visa fler