Flera nya pennor på ledarplats i SN

Det stundar skiftbyte i opinionsspalterna.

Nils Purunen, här högst upp i papperstidningens förstasida, är en av de nya ledarskribenterna i SN.

Nils Purunen, här högst upp i papperstidningens förstasida, är en av de nya ledarskribenterna i SN.

Foto: Olof Jonmyren

Ledare2023-05-12 05:00
Detta är en ledare. SN:s ledarsida delar Centerpartiets värderingar.

Som läsare av opinionssidan kommer du att stöta på en del nya skribenter framöver. Några har redan levererat sin första text, andra gör debut ju längre in i sommaren vi kommer. 

Efter ett par år som ledarskribenter för SN – och ibland även fristående krönikörer i våra systertidningar Katrineholms-Kuriren (lib) och Eskilstuna-Kuriren (lib), har nu Rebecka Undén och Caroline von Seth valt att pröva vingarna på annat håll. 

Rebecka Undén är klar med sina juriststudier och Caroline von Seth kommer, om inget riktigt oväntat sker, att ta över som förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund om lite drygt en vecka. 

I stället kommer ledarsidan att bjuda på en handfull nya frilansskribenter. Elin Venholen och Nils Purunen har nyligen debuterat med sina första texter. Snart träffar ni också på Linnéa Lindström, Olivia Karlsson och Anton Ekelund. Samtliga är unga studerande. Nils Purunen och Elin Venholen har uppdrag inom CUF, medan övriga främst har sitt nuvarande politiska engagemang via organisationen Centerstudenter. Det blir fler inhoppande skribenter i SN än tidigare, men de medverkar inte lika ofta som sina företrädare. Nora Karlsson, Naod Habtemichael och Linnea Hylén kommer ni fortsatt också att få läsa här, liksom Karin Källström och Elin Larsson. 

I sommar är det just Nora Karlsson som vikarierar för mig som politisk redaktör efter midsommar. Förra sommaren gjorde hon det i en delad roll med Patrik Oksanen. 

Det enda som är konstant inom opinionsbildning och politik är förändring, kan man säga med glimten i ögat. För egen del har jag nu passerat 22 år som ordinarie politisk redaktör för Södermanlands Nyheter. Det går fort när man har att göra.