Nyköpings krögare behöver vår hjälp

Systembolaget säljer rekordmycket och har drabbats av leveransproblem. Det är läge att rikta blicken mot de lokala krögarna för den som vill släcka törsten i värmen.

Ledare 25 juli 2021 21:10
Detta är en ledare. SN:s ledarsida delar Centerpartiets värderingar.

Systembolagets intäkter har ökat med 8 procent under första halvåret (22/7). Färre går ut på lokal och fler köper vin och öl för hemmabruk. Systembolagets försäljning har visserligen gått som tåget, men svenskars alkoholkonsumtion har i regel inte ökat, trots att Systembolaget sålt rekordmycket. Svaret stavas pandemi och restriktioner. 

 

Fler köper hem alkoholdrycker, men pandemin har inte bjudit på särskilt många sociala tillställningar eller krogbesök. För Sörmlands krögare har det varit en tuff tid. Sommar och semester har gett ett uppsving, men det kommer krävas fler restaurangbesök om alla krögare ska klara sig efter inkomstbortfallet under pandemins mörkaste perioder. Social distansering är fortfarande A och O, men Nyköpingsbor som vill se sina smultronställen överleva bör överväga att äta middagen ute, istället för hemma om så är möjligt. 

 

Spendera er semesterkassa på bästa sätt genom att tänka och spendera lokalt. Systembolaget i Nyköping kommer aldrig stå på ruinens brant, men centrumkrögarna är mycket riktigt i en sårbar situation just nu. Den som tänkt ta ett glas vin till maten kan med gott samvete göra det ute på lokal. På så vis ser vi till att det lokala som vi värderar så högt även lever kvar efter pandemin.


Ämnen du kan följa