Satsa på fler badbussar nästa år

Badbussarna till Strandstuviken har blivit en sommarsuccé. Nyköpings kommun borde se till att utveckla konceptet till 2022.

Ledare 26 juli 2021 21:10
Detta är en ledare. SN:s ledarsida delar Centerpartiets värderingar.

Badbussen som arrangeras av Ung Arena är en kommunal fritidsverksamhet som blivit mycket populär under sommaren. Bussen avgår måndagar och onsdagar från olika hållplatser i Nyköping för att erbjuda en avgiftsfri resa till stranden. Passagerarna bokar enkelt sin plats senast en timme innan via SMS eller telefonsamtal. (SN, 24/7). För barn och unga, samt föräldrar som saknar bil eller körkort har badbussen blivit avgörande för att ta sig ut till havet.

 

Inte en dag har gått utan platsbokningar. Till och med när det har regnat har besökare velat ta sig ut till vattnet. Ibland har de fått sätta in extrabussar för att möta efterfrågan. Det är ett gott betyg för Ung Arena liksom Nyköpings kommun som ser till att satsa på sommaraktiviteter för alla, oavsett socioekonomiska förutsättningar. Den lyckade verksamheten bör därför leda till att konceptet utvecklas och breddas till nästa sommarlov 2022. 

 

Exempelvis skulle bussarna kunna åka mellan centrum och Strandstuviken fler än två dagar i veckan. En annan idé är att erbjuda fler bussar till fler badplatser för att öka variationen och möjligheten för fler unga Nyköpingsbor att upptäcka kommunens vackra strand- och naturområden. Badbussarna skulle även någon gång ibland kunna åka över kommungränsen till andra vackra stränder som annars är otillgängliga för invånarna som saknar bil. 

Möjligheterna är många för att utveckla badbussarna ytterligare. Upp till bevis nästa år, Nyköpings kommun.


Ämnen du kan följa