Sommartider är vikarietider, trots allt

Det kommer att bli svårt att låta bli att kommentera, men semester är semester. Från och med i dag måndag är det Linnea Hylén som hanterar SN:s ledarsida.

Sommaren har mycket att bjuda på. Ledarsidan får en vikarie på redaktörsstolen och vårt nära samhälle lockar semesterfirare.

Sommaren har mycket att bjuda på. Ledarsidan får en vikarie på redaktörsstolen och vårt nära samhälle lockar semesterfirare.

Foto: Olof Jonmyren

Ledare2021-06-28 05:56
Detta är en ledare. SN:s ledarsida delar Centerpartiets värderingar.

Många läsare känner igen Linnea Hylén. Hon har ju vikarierat för mig de tre senaste somrarna och i vanliga fall är hon en återkommande ledarskribent i dessa spalter. 

Under senaste veckorna har ni också fått stifta bekantskap med två nya skribenter på ledarsidan, Caroline von Seth och Rebecka Undén. Båda kommer att vara återkommande ledarskribenter under sommaren och hösten. Dessutom kommer ni att få läsa ledartexter av Naod Habtemichael och Patrik Oksanen. 

Hanna Marie Björklund och Emanuel Örtengren finns också kvar, men de kommer av olika skäl – livet, ni vet – att figurera mer sällan under en tid framöver. De läsare som uppskattar våra månatliga redovisningar av tio goda nyheter behöver dock inte vara oroade, Emanuel Örtengren kommer att se till att dessa kommer SN-läsarna till livs också under sommarmånaderna.

Det är andra sommaren under en pandemi. Vaccinationerna tickar på och förhoppningsvis följer ett alltmer öppet samhälle och en rörligare vardag. Med reservation för vad nya mutationer kan ställa till med. Håll i och håll ut! 

Världen är fortfarande full av begränsningar, men passa på att se och upptäcka mer i din närhet, om nu exempelvis drömmen om utlandsresan gått om intet eller semestern blivit uppdelad i mindre delar. Sverige och Sörmland har mycket att njuta av. Ibland kanske vi inte ser dess guldkanter så tydligt, för att det är så nära och så bekant. Får du chansen att prata med några besökande turister, så passa på och fråga varför de tycker att vårt hemma är så fint att besöka. Det är värt det.

Jag önskar ledarsidans läsare en riktigt bra sommar, så hörs vi igen i början av augusti! 

Olof Jonmyren, politisk redaktör