Johansson (S): UtvÀrdering Àr redan pÄ gÄng

Magnus Leivik (M), oppositionsrÄd i region Sörmland, efterlyser en sÀrskild corona-kommission. Men en utvÀrdering av regionens arbete under coronakrisen Àr redan pÄ gÄng, framhÄller regionrÄdet Monica Johansson (S).

Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) sÀger att en extern aktör ska fÄ uppdraget att utvÀrdera regionens arbete under pandemin.

Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) sÀger att en extern aktör ska fÄ uppdraget att utvÀrdera regionens arbete under pandemin.

Foto: Magnus Grimstedt

Sörmland2020-06-02 15:11

NÀr regionstyrelsen sammantrÀder den 9 juni, vÀntas politikerna fatta beslut om att ge regiondirektör Jan Grönlund i uppdrag att ta fram "en plan för utvÀrdering av region Sörmlands arbete under covid-19-pandemin".

Som exempel pÄ vad en sÄdan utvÀrdering bör titta pÄ nÀmner regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) samarbetet med kommunerna, lÀnsstyrelsen, FolkhÀlsomyndigheten, grannregioner och andra myndigheter, men ocksÄ hur hÀlso- och sjukvÄrden fungerat under det hÄrda tryck som pandemin inneburit.

I tisdagens tidning sa Monica Johansson att hon inte ser behov av att vidta nÄgra sÀrskilda ÄtgÀrder med anledning av tidningens granskning av vilken vÄrd Àldre fÄr eller inte fÄr för covid-19. Men utvÀrderingen kommer att titta Àven pÄ detta, enligt Johansson.

– VĂ„rden ska ges utifrĂ„n varje persons behov och vi ska följa hĂ€lso- och sjukvĂ„rdslagen. Givetvis kommer man att titta pĂ„ hur det har fungerat. Men det Ă€r svĂ„rt att svara exakt pĂ„ detaljerna nu i inledningsskedet, sĂ€ger hon.

OppositionsrÄdet Magnus Leivik (M) efterlyste i tidningen i mÄndags en sÀrskild kommission, som skulle granska regionens arbete. Det Àr ett krav som han framfört för lÀnge sedan, sÀger Leivik.

I och med beslutet den 9 juni Àr dock en utvÀrdering nu pÄ gÄng, framhÄller Monica Johansson, som ocksÄ sÀger att den ska göras av en utomstÄende aktör.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!