Inbrottsvåg i Vagnhärad – tre hus drabbade på ett dygn

Under helgen drabbades tre hus i Vagnhärad av inbrott. "Det sticker ut att det är tre stycken", säger Åsa Willsund, vid polisen region Öst.

Under en längre tid har det varit flera inbrott i Vagnhäradstrakten.

Under en längre tid har det varit flera inbrott i Vagnhäradstrakten.

Foto: TT-Bild Arkriv

Trosa2020-11-03 10:11

I torsdags drabbades Björn och Ylva Friberg i Sund av ett inbrott, något tidningen rapporterade om. Under helgen har inbrotten fortsatt i Vagnhärad. En boende kom hem på fredagseftermiddagen efter ha varit bortrest och upptäckte att någon eller några hade tagit sig in via altanen och ett sovrumsfönster. Senare på fredagskvällen larmades polisen om ytterligare ett inbrott. 

– Vid klockan 17.43 var det ett vaktbolag som såg att obehöriga personer rörde sig inne i ett hus. När vi kom dit var det ingen kvar så vi har ingen misstänkt. Men huset spärrades av och man genomförde en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Åsa Wilsund.

På lördagförmiddagen larmades polisen igen till Vagnhärad gällande ett nytt inbrott, denna gång i ett sommarhus. Förbipasserande hade hört ljud från huset och sett att ett fönster var öppet. Man ringde då polisen som har upprättat en anmälan om grov stöld genom inbrott. 

– Vi utreder så klart om det finns ett samband mellan de här inbrotten. En likhet är att de har skett inom samma område. Vid ett av fallen fastande inbrottstjuvarna på en övervakningskamera där har vi en tidpunkt, säger hon.

Att flera hus och villor i samma område drabbas samtidigt är inte ovanligt. Sedan åker gärningsmännen vidare när folk har blivit mer uppmärksamma.

– Det är ganska vanligt att inbrottstjuvar gör vad man nästan kan kalla en räd i ett område, säger hon. 

Polisen har varken någon gripen eller misstänkt för brotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!