Annonssamarbete med Glasögonspecialisten

Upptäck ögonsjukdom i tid – gör en ögonhälsoundersökning

  Håll koll på din ögonstatus genom en läkarbedömd ögonhälsoundersökning hos Glasögonspecialisten i Nyköping.
Håll koll på din ögonstatus genom en läkarbedömd ögonhälsoundersökning hos Glasögonspecialisten i Nyköping.

Det finns flera svårupptäckta tillstånd i ögat där konsekvenserna allvarligt påverkar din syn. Se därför till att regelbundet undersöka dina ögon.

Native 19 januari 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

– Du märker inte dessa sjukdomar förrän förändringarna i ögat gått väldigt långt. När du börjar se sämre har ögat skadats på ett sätt som inte går att bota, säger Lena Leijon optiker på Glasögonspecialisten i Nyköping. 

Detta gäller exempelvis glaukom, så kallad grön starr.

– Glaukom innebär att vissa delar i synfältet försvinner. Hjärnan kompenserar synförlusten och du tycker att du ser som vanligt. Du märker alltså inte sjukdomen. Men får du en diagnos i tid kan åtgärder sättas in som bromsar förloppet. Samma sak gäller förändringar på gula fläcken. Därför bör du undersöka dina ögon regelbundet.

En hälsoundersökning kan även visa på oupptäckt diabetes. I ögonbottnen kan sjukdomen ge små blödningar i kärlen.

undefined
Håll koll på din ögonstatus genom en läkarbedömd ögonhälsoundersökning hos Glasögonspecialisten i Nyköping.

Glasögonspecialisten i Nyköping har avancerad teknisk utrustning för att göra kliniskt professionella ögonhälsoundersökningar.

– Vi är tre optiker som har kompetens att undersöka och fotografera ögonbottnen. Ögonhälsoundersökningen genomförs utan obehag för patienten. Först gör vi en vanlig synundersökning där vi kollar synskärpa, mäter tryck, kontrollerar synfältet och fotograferar ögonbottnarna. Genom pupillen dokumenteras blodkärl, synnerven och gula fläcken. 

Bilderna skickas sedan för bedömning till en ögonläkare. På så sätt får du ett tryggt och korrekt utlåtande av dina ögons status. Svaret får du oftast inom en vecka. Läkarna har också möjlighet att remittera patienten vidare till sjukvården.

undefined
– Man märker inte själv av några symptom på ögonsjukdom förrän det är stora skador på synen, säger Lena Leijon optiker på Glasögonspecialisten i Nyköping.

Sjukvården genomför inte dessa ögonundersökningar längre, inte ens för riskgrupper. Den ärftliga faktorn gör att det är extra viktigt att du på eget initiativ regelbundet undersöker dina ögon. 

Lena poängterar vikten av det professionella samarbetet med ögonläkarna.

– Läkarna bedömer också riskfaktorer och ger råd om lämplig tidpunkt för nästa ögonhälsoundersökning.

Just nu är det ingen väntetid för att få en ögonhälsoundersökning gjord hos Glasögonspecialisten.

– Kontakta oss om du vill få mer information eller om du vill boka tid. Vi jobbar hängivet och långsiktigt för att alla ögon ska må bra och därmed också se bra. Att hälsoundersöka dina ögon är något du bör unna dig, särskilt om du är 45+. Risken för ögonsjukdom ökar med stigande ålder, avslutar Lena

 

Glasögonspecialisten

Boka tid för undersökning på vår hemsida: https://www.glasogonspecialisten.se/

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på SN.