Annonssamarbete med Woody Bygghandel

”Ett fönsters funktion är så mycket mer än att bara släppa in ljus”

Att byta fönster på huset har sina fördelar – det är en investering som både kan minska din energikostnad och öka värdet på ditt hus. Men det är av största vikt att det sker på rätt sätt.

Foto: Elitfönster

Native2022-08-09 15:30
Detta är ett annonssamarbete.

Det är många aspekter att ta hänsyn till när det gäller byte av fönster och det kan därför vara bra att redan i planeringsstadiet vända sig till någon som vet precis hur du ska göra. 

—  Vi kan guida och vägleda kunden till att göra rätt val och ge råd som leder till ett bra slutresultat, säger Joakim Klangeryd på NA Woodys i Nyköping. 

Det första steget i resan mot nya fönster är att tänka igenom och bestämma sig för vad det är för stil man är ute efter och vilket intryck man vill skapa med sina fönster. 

— Har man ett äldre hus vill man kanske inte sätta in sprillans nya fönster i PVC, utan vill bevara den anrika känslan och därför i stället satsa på träfönster med spröjs. Fundera även över vilken funktion dina fönster ska ha. Ett fönsters funktion är så mycket mer än att bara släppa in ljus, menar Joakim. 

Med rätt fönster för just ditt ändamål har du möjlighet att bland annat sänka värmen inomhus med hjälp av fönster med solskydd, dämpa oljud med fönster som har ljudreducerande glas eller varför inte investera i självrengörande fönster för att slippa tvätta dem för hand? Med andra ord är möjligheterna många när kommer till val och ändamål för dina fönster. 

— Fundera noggrant över vad ni vill få ut av era fönster. Är ni osäkra på hur ni ska tänka så kan vi bolla idéer och lägga en planering tillsammans. All kunnig personal på NA Woodys hjälper mer än gärna till, säger Joakim och fortsätter: 

— När vi planerat ert fönsterbyte och beställt hem de bästa fönsterna för just er kan vi även med varm hand rekommendera någon av de duktiga hantverkare som vi samarbetar med och som kan hjälpa er med själva bytet. 

Men Joakims bästa tips för att lyckas med bytet är att se helheten. 

— Se över ditt behov, hur dina nya fönster kommer att passa med resten av huset och tänk på att det är meningen att det nya du sätter in ska hålla i många år. Att byta fönster är en långsiktig investering och vi på NA Woodys hjälper dig på vägen mot ett lyckat slutresultat.  

Som ett komplett byggvaruhus med allt ifrån färg och virke till skruvar och verktyg kan NA Woodys tillgodose både proffskunder och privatkunder med ett helhetskoncept för byggnadsprocessen. 

— Vi hjälper dig att få bygget att snurra, från planering till färdigt resultat, avslutar Joakim. 

Att tänka på:

  • När du tar mått på ditt fönster är det karmyttermåttet som gäller, alltså den yttre gränsen på fönsterkarmen. Ange även alltid dina mått i bredd x höjd när du ska beställa.
  • Om du har vanliga, gamla tvåglasfönster står fönster för mer än en tredjedel av husets värmeförluster. Att byta fönster kan därför vara en bra investering både för plånbok och miljö.
  • Glöm inte bort att tänka på vilken ventilation som finns i huset. När man sätter in nya, täta fönster kan det ibland behövas kompletteras med spaltventiler så att det inte uppkommer kondens på insidan av fönsterna.
  • Aluminiumfönster är underhållsfria i relation till träfönster som behöver målas om.  

Psst! Under veckorna 35–38 har NA Woodys sin fönsterkampanj med upp emot 35 % rabatt. 

Vill du veta mer?

Kontakta NA Woodys Nyköping på 

🏠 Arnöleden 1, 611 29 Nyköping

☎️ 0155- 26 21 00

✉️ info@nasvensson.se 

Eller klicka här för att läsa mer om hur du lyckas med ditt fönsterbyte!

Karta: NA Woody bygghandel
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på SN.