Annonssamarbete med Scenkonst Sörmland

Så använder de dans som ett verktyg: ”häftigt och fint”

Hos Scenkonst Sörmland ser man på musik, dans, teater och film som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som uttryck för den enskilde individen.

Ingela Schale Berghagen

Ingela Schale Berghagen

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-04-25 15:08
Detta är ett annonssamarbete.

När det kommer till dans hoppas Scenkonst Sörmland kunna lyfta fram och visa på aktuell och samtida dans som främjar, överraskar och berör till förmån för reflektion och mänsklig tillväxt.

— Vi vill skapa en känsla av att dans är något häftigt, inspirerande och fint. Få upplevelser förmedlar så starka känslor som just att utöva eller titta på dans, berättar Ingela Schale Berghagen som arbetar som skådespelare på Scenkonst Sörmland. 

Idag arbetar Scenkonst Sörmland med dans på två olika sätt. Dels så har de det professionella uppdraget med egna nyskrivna dansproduktioner inom olika stilar och gästspel inom olika typer av genres, och dels via sitt främjande arbete. 

— Den främjande delen jobbar för att stötta, samverka och kompetensutveckla de professionella dansutövarna i Sörmland och samtidigt tillgängliggöra dans för Sörmlands invånare genom olika projekt, säger Ingela. 

undefined
undefined

I drygt 40 år har Scenkonst Sörmland också arbetat med den modell som kallas Sörmlandsmodellen. Den omfattar deras arbete med scenkonst i skolan och att de ger alla elever mellan 5–15 år i Sörmland möjligheten att se dans. Modellen erbjuder två upplevelser inom dans, musik, teater och film varje år.

— Sörmlandsmodellen är unikt i landet och något som vi kan vara stolta över. Varje läsår kan vi förmedla totalt cirka 1200 skolföreställningar med dans, musik, teater och film, säger Ingela. 

Utöver detta står Scenkonst Sörmland för projekt så som Dansfilmsfestivalen, Dansäventyret, Skapa Dans och erbjuder möjligheten att sommarjobba som dansare.

Läs mer på scenkonstsormland.se/dans

Detta var del 1 av 4 från Scenkonst Sörmland. I nästa artikel tittar vi närmre på genren musik!

Missa inte!

”Architecture of Violence”, premiär 7 september i Lokomotivet i Eskilstuna, därefter turné i Sörmland
Produktionen har utvecklats i samarbete mellan Jaberi Dance Theatre och Scenkonst Sörmland och presenteras under temat ”frihet och gränser” som en del av säsongen 2024. Verket utförs av kanadensiska och svenska konstnärer.
Läs mer och boka dina biljetter här!

undefined
Architecture of Violence
Mer info

Scenkonst Sörmland har hela Sörmland som arbetsfält. I dialog med länet producerar, förmedlar och arrangerar vi aktuell scenkonst samt bedriver pedagogisk verksamhet.

Nedan listar vi det ungefärliga antal nedslag som Scenkonst Sörmland gör i varje kommun i Sörmland under ett år: 

Eskilstuna 600 nedslag  
Strängnäs 180 nedslag
Nyköping 170 nedslag
Katrineholm 150 nedslag
Flen 85 nedslag
Trosa 75 nedslag
Gnesta 60 nedslag
Oxelösund 55 nedslag
Vingåker 50 nedslag

Postadress och besöksadress
Scenkonst Sörmland
John Engellaus Gata 3
633 61 Eskilstuna

Telefon
016-10 55 75

E-post
info.scenkonstsormland@regionsormland.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på SN.