Annonssamarbete med Woody Bygghandel

Fasadexperterna: Så lyckas du med målningen av huset

Dags att måla om huset? Att bo i villa innebär för många en stor frihet, men det kommer även med en del arbete. Men att måla om fasaden behöver inte vara lika svårt som det kanske låter.

Native 13 mars 2023 01:01
Detta är ett annonssamarbete.

Kalla och varma temperaturer, sol, vind och fukt är några av de väderförhållanden som påverkar husfasaden. För att husets yttre ska fortsätta att vara i ett gott skick och se fint ut är det viktigt att vårda fasaden på rätt sätt. NA Woody Bygghandel i Nyköping erbjuder ett komplett sortiment av såväl tjänster som produkter till allt man kan tänkas behöva när det kommer till bygg- och renoveringsprojekt. En del i detta är Coloramas så kallade Fasadexperter. 

— En Fasadexpert vet hur olika typer av fasader beter sig och hur de påverkas av olika väderförhållanden. De kan därför erbjuda våra kunder hjälp och rådgivning gällande alla de frågor som kan uppstå när det kommer till både träfasader och putsade fasader, berättar Coloramas avdelningschef Sofia Wallin. 

Att måla om en husfasad innebär en hel del arbete, men om det utförs på rätt sätt och med en god planering får man inte bara ett resultat som kostar mindre, utan även ett som håller längre. Att vända sig till en Fasadexpert är ett första steg mot ett lyckat utfall. 

— Det första våra Fasadexperter gör är att komma ut och göra en besiktning av husets fasad för att se i vilket skick det är i och vilken typ av färg som använts tidigare. Det bästa är nämligen att måla med samma typ av färg som fasaden redan är målad med. Då behöver man inte oroa sig för att färgen inte fäster eller flagnar av, säger Sofia. 

När besiktningen är färdig får du som ska måla om ditt hus med dig ett protokoll med de åtgärder och riktlinjer som Fasadexperten rekommenderar. Då återstår det bara att komma igång – och så klart göra det svåra beslutet om att välja vilken kulör du ska måla med. 

— Det är svårt att välja en kulör endast efter ett litet färgprov då det kan vara stor skillnad på färgkoden och den färgen man faktiskt upplever när den kommit på plats. Ett tips kan därför vara att provmåla små partier av huset i olika väderstreck och sedan se hur färgen upplevs just på ditt hus, menar Sofia. 

Hon fortsätter: 

— Glöm heller inte att du kan behöva bygglov för att ändra färg på din fasad. Var därför noggrann med att ta reda på vad som gäller för just det område där du bor innan du börjar måla. Att måla om ett helt hus för att sedan få avslag är ingen rolig fälla att trampa i. 

 

Psst! Visste du att NA Woody Bygghandel även kan rekommendera hantverkare med lång erfarenhet som kan hjälpa dig med ommålningen av ditt hus? 

Vill du veta mer om fasadmålning? 

Besök NA Woody Bygghandel på 
Arnöleden 1, Nyköping

eller kontakta Colorama Nyköping på: 
🕿 0155- 26 21 30
✉️ info@nasvensson.se 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på SN.