Annonssamarbete med LasseMajas Deckarhus”Varför bara fira vår födelsedag under en dag?”

”Varför bara fira vår födelsedag under en dag?”

Födelsedag, firande och författare – LasseMajas Deckarhus fyller 1 år och bjuder in till tre veckor av kalas! Utöver deckarmysterier, fika och pyssel får deckarhuset även hedersgäster på besök.

Födelsedagar och finbesök
Den 17 februari är det ingen vanlig dag i Linköpings alldeles egna Valleby, det är nämligen LasseMajas Deckarhus första födelsedag! Detta ska självklart firas och besökarna kommer att bjudas på extra kalasande i veckorna tre, från 12 februari till 3 mars. Under dessa festligheter får deckarhuset även hedersbesök. 

Den 17 februari kommer författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis att vara på plats hos oss. Men varför bara fira vår födelsedag under en dag? De kommande två lördagarna kommer en av dem att besöka oss för att fortsätta fira tillsammans med såväl stora som små detektiver.

Malin Ohlin

Platschef, LasseMajas Deckarhus

Hos LasseMajas Deckarhus i Linköping får du som besökare hjälpa detektiverna Lasse och Maja att lösa kluriga mysterier precis som i de populära barnböckerna av Martin Widmark och Helena Willis. Här behövs både stora och små detektiver för att lösa mysterierna och aktiviteten är digifysisk – med andra ord krävs det både ett digitalt och ett fysiskt engagemang.  

– Det är finessen i det hela, att vi kombinerar både huvudet och kroppen. På så sätt kan alla vara med och bidra till att hitta lösningen. Det ska vara lätt att delta, men inte lätt att lösa mysteriet. Utöver att man upplever något tillsammans och skapar fina minnen, får man även värdefull kvalitetstid med familjen, berättar Malin. 

Läs mer och köp din biljett här!

undefined
undefined
undefined

”Vi kommer definitivt att åka dit igen”
En av många familjer som besökt LasseMajas Deckarhus är Annsi och Tony tillsammans med barnen Edvin, 8 år, och Gustav, 6 år. De hade aldrig varit i Gamla Linköping, där deckarhuset är beläget, men fick en positiv upplevelse av området när de strosade runt i den historiska miljön. 

— Vi hade en fantastiskt härlig sommardag på LasseMajas Deckarhus. Vår yngsta son Gustav fyllde 6 år den dagen vi var där så det blev en superrolig födelsedagspresent till honom. Dessutom fick vi ett litet filmklipp från en av tjejerna i personalen som hälsade oss välkomna och grattade Gustav på hans födelsedag, berättar Annsi. 

undefined

Familjen fick en rolig dag tillsammans när de tog sig an Campingmysteriet. 

— Vi blev väl bemötta av personalen och fick god information om vart vi skulle börja vårt mysterium. Vi uppskattade alla rummen vi fick gå in i och att försöka lösa gåtorna, men en av favoriterna var golfrummet som uppskattades mycket av vår golftokiga son Edvin. Vi kan varmt rekommendera LasseMajas Deckarhus och vi kommer definitivt att åka dit igen. Vi ser fram emot att lösa något av de andra två mysterierna, säger Annsi. 

Klicka här för att se vilket mysterium som passar dig bäst! 

undefined

Fika ett dygn utan dåligt samvete 
På torget i Valleby serveras det godsaker på Café Panini & Bernard, både i böckerna och på deckarhuset. Med ljud- och ljuseffekter kan du som besökare uppleva dygnets 24 timmar på endast 24 minuter. 

– Oavsett om du är här för att lösa mysterier eller bara är fikasugen är du välkommen att njuta av fikabröd från det lokala bageriet, drycker som kaffe, te och saft samt korv med bröd. I cafét serverar vi även specialgjord glass i unika smaker som kanelbulle, sockervadd och bubbelgum, berättar Malin. 

Bra att veta:

På LasseMajas Deckarhus kan du som besökare välja mellan tre mysterier, där varje mysterium tar cirka två timmar att lösa.  

Aktiviteten kräver att man är 3-5 deltagare 

Biljetten köper du online innan ditt besök, och priset är detsamma oavsett om ni är 3, 4 eller 5 deltagare.