"Frågan var bara när jag skulle lyckas"

Han är småbusen från en familj där ekonomin inte alltid var på topp. I dag är han framgångsrik entreprenör och driver fyra bolag. Ahmad Eid tror att det handlar om en sak; vilja.

JUB Ahmad-2.jpg

JUB Ahmad-2.jpg

Foto:

30 år2014-12-11 00:00

Jag ska vara ärlig, jag hade ett ganska dåligt rykte när jag växte upp, berättar Ahmad Eid som beskriver sitt tonårsjag som en småbuse.

– Jag kommer från en familj med en stark ensamstående mamma och 5 barn. Ekonomin var inte på topp direkt och det fanns ingen möjlighet för mig att få det jag ville. Så jag gick ut och gjorde dumheter för att fylla mina behov.

Vi sitter på Ahmads kontor i Oxelösund. Härifrån driver han ett av sina fyra bolag, dryckesgrossisten Be good, tillsammans med sin kollega Tomas. Resan från gatan till ett framgångsrikt entreprenörsliv är en Zlatan-saga som började när Ahmads äldre bror började plugga på annan ort. Familjens försörjningsansvar hamnade därmed på Ahmad.

– Samtidigt ville jag lyckas med något i mitt liv. Jag gick med ett ordspråk i huvudet: misslyckandet är inget alternativ, frågan är bara när jag ska lyckas.

Så Ahmad sökte alla jobb han kunde, men det var svårt. Samtidigt engagerade han sig i ungdomsfullmäktige och SSU, allt för att komma ifrån livet på gatan. Till slut fick Ahmad chans till ett säljjobb på ett telekombolag. Men efter introduktionskursen blev han underkänd och fick inte jobbet.

– Det var egentligen det som förändrade hela mitt liv. När jag fick beskedet gick jag till den ansvarige på kontoret.

Ahmad erbjöd sig att arbeta tre dagar gratis för att visa vad han gick för. Chefen som aldrig varit med om något liknande sköt tillbaka kontorsstolen, synade Ahmad och sa okej.

– Första dagen gick ganska dåligt, andra dagen så där och tredje dagen slog jag försäljningsrekord.

Så jobbet blev hans och karusellen var igång. Ahmad jobbade hårt och var den enda som aldrig tog rast. Som 22-åring startade han tillsammans med några vänner ett eget telekombolag i Stockholm.

– Jag tror att det handlar om vilja, vilja, vilja. Det skulle inte räcka att skriva en bok om hur mycket jag ville lyckas. Och är det något den här branschen lärt mig så är det tålamod. Kämpa och slit arslet av dig, så lovar jag att du blir framgångsrik.

Ahmad har precis fått sitt andra barn. Och det är inte alltid lätt att få tillräckligt med tid för familjen. 

– Men jag har valt rätt fru, om man säger så. Hon kommer från en entreprenörsfamilj. Men helgerna är deras. Och allt jag gör, gör jag för min familj.

Energin verkar vara oändlig när det gäller Ahmad, och det går inte att låta bli att undra hur han orkar.

– Jobbet är min hobby och en del av mig. När jag blir äldre ska jag trappa ner. Men det är nu jag är ung och stark och kan jobba så här mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om