Bakom några gamla tegelväggar i Fruängskällan döljer sig ultramoderna tankar i rostfritt stål. Här har drycker alltid stått i centrum.
Först handlade det om vatten (när byggnaden stod klar 1894 inhyste den nämligen ett vattenverk). Sedan dess har humle, malt och jäst tillkommit – och nu flödar det öl i ledningarna.
– Vi gillar den tyska renhetsprincipen. Vatten, humle, malt och jäst är de enda ingredienser man behöver. Vi får fram olika smaker genom att hantera ingredienserna på olika sätt, berättar Mattias Davidsson, vd.
Nils Oscar producerar i dag 1,3 miljoner liter öl om året och har flera ölsorter i sitt sortiment. Bryggeriets mest kända öl är sannolikt "God lager", som i dag är Sveriges mest sålda hantverkslager.
Det var just "God lager" som gav upphov till översvallande rubriker vid introduktionen i England. Kanske inte enbart på grund av smaken – God på engelska betyder gud och som bekant är "the package the messege".
– Inför lanseringen funderade vi på att byta ut namnet "God lager". Som tur var gjorde vi inte det. Rubrikord som "devine" och "heavenly" är minst sagt trevliga, säger Mattias Davidsson.
Förra året sålde Nils Oscar 50 000 liter öl på den brittiska marknaden. Tidigare har prognosen varit att tiodubbla försäljningen, till en halv miljon liter, inom loppet av några år.
Prognosen har egentligen inte ändrats men Brexit har gett upphov till osäkerhet. För ännu vet ingen hur handeln påverkas när Storbritannien lämnar EU.
En sak är Mattias Davidsson dock ganska säker på. Det kommer att krävas mer administration att exportera till Storbritannien den dagen landet står utanför EU.
– Fast det är inte ohanterbart. Redan i dag säljer vi ju öl till länder som inte är med i unionen, som till exempel Brasilien och Norge. Men det är klart att det blir lite jobbigare.
En mer avgörande fråga är vad som händer med tullarna. Om de ökar kan det påverka försäljningen negativt. Produkten får inte bli för dyr för kunden, förklarar Mattias Davidsson.
– Brexit skrämmer oss inte. Vi tror fortfarande att potentialen är god på den engelska marknaden. Men det är obekvämt att framtiden är så pass osäker.
Bredvid Mattias Davidsson står en Braumeister – en apparat är ett bryggverk i liten skala. Här har bryggarna möjlighet att experimentera fram nya ölsorter.
Huvudbryggaren Patrick Holmqvist, som ofta anlitas som domare vid olika internationella tävlingar, är en av de främsta ölkännarna i landet.
Vilket öl är du mest nöjd med?
– Det är som att fråga en förälder vilket barn som är favoritbarnet, säger han med i glimten i ögat.
Men för att ändå lyfta fram någon produkt, väljer Patrick Holmqvist bryggeriets senaste öl: Kellerbier (där malten kommer från det sörmländska mälteriet Warbro Kvarn, och där man använt kornsorten Balder, som var populär på 40-talet).
– Det är ett typiskt musiksvar, den senaste plattan är alltid bäst, säger han.
Återstår att se hur Kellerbier slår i England.